BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGülen'e Kutlu Doğum mesajı----

Gülen'e Kutlu Doğum mesajı

Gülen'e Kutlu Doğum mesajı
12 Nisan 2014 - 06:35 www.finansgundem.com

Diyanet'in düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Gül ve Erdoğan katılacak. Diyanet'in yayınladığı kitapta ikiyüzlülük ve riyaya vurgu yapıldı

İktidar ile Gülen cemaati arasında yaşanan gerilim çerçevesinde, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği kutlu Doğum Haftası etkinlikleri de ayrı bir önem kazandı. Aydın Hasan'ın Milliyet'teki haberine göre bu çerçevede düzenlenecek etkinliklerin Ankara Arena'daki törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'daki törenlere ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılacak.

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde bu yıl düzenlenecek törenlerin arka planını anlamak için bu törenlerin geçmişine bakmak gerekiyor.

GÜLEN CEMAATİNİN GİRİŞİMİYLE BAŞLADI

Vikipedi'de bu törenlerle ilgili yer alan bilgiler özetle şöyle:
"Kutlu Doğum Haftası, Nur cemaati girişimi ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında başlatılan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenerek İslam peygamberi Muhammed bin Abdullah'ın doğum tarihinin miladi takvime göre 20 Nisan tarihi olduğu kabul edilerek, bu tarihin de miladi takvime göre sabitlenerek sadece Türkiye'de, bir kesim tarafından Muhammed peygamberin doğum gününün kutlandığı ve her yıl farklı Gündem ile Muhammed peygamberin anlatılmasının amaçlandığı bir etkinlik haftasıdır.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, 1989'da başladı ve hicri takvime (Hicret olayı ile başlayan ay takvimi) göre, Mevlit Kandili’nin peşi sıra düzenlendi. Ancak 1994 yılından itibaren, diğer dini günlerin aksine miladi takvime göre kutlanmaya başladı. Ak Parti iktidarı ile birlikte devlet kurumlarının yayınlanan genelgeler ile katılımı sağlanarak ülke çapında daha geniş çaplı organizasyonlar düzenlenmeye başlandı. Dünyada İslam peygamberi Muhammed’in doğumu için bu tarihi kabul eden ve bu şekilde kutlayan Türkiye’den başka bir ülke yoktur."

CUMHURBAŞKANI GÜL KATILACAK

Diyanet İşleri Başkanlığının "Hazreti Peygamber, Din ve Samimiyet" temasıyla gerçekleştireceği etkinlikler, cumartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı bir programla başlayacak. Gül'ün cumartesi günü saat 20.30'da bu törene katılması planlandı. Ankara Arena spor Salonu'nda, "Salavat Filmi" gösterilecek, sala ve salavatla siyer anlatımı yapılacak, Kuran-ı Kerim okunacak.

ERDOĞAN İSTANBUL PROGRAMINDA

Mübarek Doğum Haftası dahilinde yapılacak etkinlikler pazar günü İstanbul'daki programla devam edecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı program, Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

GÖRMEZ'İN MESAJI

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Hazreti Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu Kitap da yayımlandı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in sunuş yazısıyla yayımlanan kitapta, samimiyet konusu ele alındı. "Uzaklarda bir yerlerde boynu bükük bir halde ihlas bizi bekliyor" görüşünü paylaşan Görmez, kitaptaki ifadelerinde şunları dile getirdi:
"Riyadan, böbürden, ikiyüzlülükten uzaklaşıp samimiyetin kapısını ne vakit çalacağız? Kulluk gösterilerinden, gösteriş bağımlılığından, iyilikleri pazarlarda satmaktan uzaklaşıp ihlas, samimiyet ve takvanın gönlünü ne vakit alacağız? Sahi yolculuğumuz nereye? Bizler kimin göçmeniyiz? Ayet-i kerimede de dile getirildiği gibi Allah'ın azabından yalnızca O'nun ihlaslı kulları kurtulacaktır."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yolsuzluk12 Nisan 2014 10:43

    diyanetin kitabında yolsuzluk, hırsızlık, haram yeme, rüşvet ve irtikaptan da bahsedilmiş mi? eğer edilmemişse sayın din adamlarımızı Allaha havale ediyorum. herşeyin en iyisini bilen ve en doğprusunu gören O'dur.