BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGülen hareketine yakın isimlerle kahvaltı----

Gülen hareketine yakın isimlerle kahvaltı

Gülen hareketine yakın isimlerle kahvaltı
04 Aralık 2013 - 02:43 www.finansgundem.com

Washinton'da temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fethullah Gülen hareketine yakınlığıyla bilinen TAA'yı ziyaret etti

Washington temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Pensilvanya'ya geçerek Fethullah Gülen ile görüşüp görüşmeyeceği merak konusuydu. Kılıçdaroğlu, ABD'ye hareketinden önce bu konudaki sorulara "Gündemimizde böyle bir şey yok" cevabını vermişti. Kılıçdaroğlu, Gülen ile görüşmedi ancak Gülen hareketine yakın isimlerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, bu ülkedeki Türk çatı kuruluşlarından Türki Amerikan Birliği'ni (TAA) ziyaret etti.

TAA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, tanışma ve sohbet toplantısı mahiyetindeki kahvaltılı etkinliğe aralarında TAA Başkanı Faruk Taban, Orta Atlantik Türk Amerikan Federasyonu (MAFTAA) Başkanı Mahmut Yeter, Avrasya Amerikalılar Turkuaz Konseyi (TCAE) Başkanı Kemal Öksüz, Türk Amerikan İş Grubu (TABN) Başkanı Talha Saraç'ın da dahil olduğu bir grup Türk Amerikan toplumu mensubu katıldı.

Görüşmede Kılıçdaroğlu'na, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak ve milletvekilleri Aytun Çıray, Kamer Genç ve Aykan Erdemir eşlik etti.

FAALİYETLERİ KONUSUNDA BİLGİ ALDI

TAA'nın açıklamasına göre, Türk Amerikan toplumu temsilcileri görüşmede Kılıçdaroğlu'na, ABD'de yaptıkları çeşitli sosyal, akademik ve kültürel faaliyetler konusunda bilgi verdi. Kılıçdaroğlu da, partisinin dış politika vizyonu, Amerika'daki Türk toplumunun birlik ve beraberliğinin önemi, Türkiye'de farklı sosyal kesimleri kucaklama girişimleri ve Washington ziyaretine ilişkin gözlemlerini anlattı.

TAA TEŞEKKÜR ETTİ

Açıklamada, "Şimdiye dek Türk siyasetinin önde gelen birçok ismi gibi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP heyetini de misafir etmiş bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Kendilerine, yoğun programları arasında kurumumuzu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Washington ziyaretlerinin Türk-Amerikan ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmasını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)