BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGülen cemaatine Tacikistan'da büyük şok----

Gülen cemaatine Tacikistan'da büyük şok

Gülen cemaatine Tacikistan'da büyük şok
07 Ağustos 2015 - 00:39 www.finansgundem.com

Fethullah Gülen cemaatinin Tacikistan'da 'Şelale Eğitim Kurumları' adıyla faaliyet gösteren okulları devletleşitirildi

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın, ülkede faaliyet gösteren ve "Paralel Yapı"ya ait Şelale Eğitim Kurumları'na bağlı okulların isimlerinin değiştirilmesine ve devlete devrine ilişkin kararı imzaladığı bildirildi.

Tacikistan'ın "Hovar" Devlet Ajansı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Rahman tarafından imzalanan karara esasen, ülkede faaliyet gösteren Şelale Eğitim Kurumları'na ait 7 Tacik-Türk Lisesinin adı, "Üstün Yetenekli Çocuklar Lisesi" olarak değiştirilerek, devletin eğitim kurumu statüsünü aldı.

İmzalanan kararla ayrıca, hükümet tarafından Tacikistan Eğitim Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıklara konuyla ilgili gerekli belgelerin hazırlanması talimatı da verildi.

Tacikistan Eğitim Bakanlığının, okulların devlet denetimine verilmesi sürecini yönetecek kurum olduğu vurgulanan kararın son maddesinde, liselerin faaliyetine izin veren 19 Ağustos 1994 tarihli Tacikistan Bakanlar Kurulu kararının geçersiz olduğu belirtildi.

Tacikistan Eğitim Bakanlığı, yılbaşından itibaren Şelale Eğitim Kurumları'na bağlı faaliyet gösteren liselerin anlaşmasının sona erdiğini duyurmuştu.

Türkiye'deki "Paralel Yapı", Tacikistan'da ilk okulunu 1992'de açtı. Son 10 yılda bu okulların amaçlarına ilişkin tartışmalar ve kapatılmasına ilişkin talepler zaman zaman gündeme geldi. Şelale Eğitim Kurumları çatısı altında olan ve "Tacik-Türk Lisesi" ismini taşıyan okullar, başkent Duşanbe ve bazı şehirlerde faaliyet gösteriyordu.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş10 Ağustos 2015 15:11

    Türk bayrağı düşmanları kına yaksın artık. Okullar faaliyetine devam edecek sadece Türk bayrağı asılmayacak. Dünyada kendi bayrağından rahatsız olan başka ülke var mıdır acaba? Yazık çok yazık. Kendi menfaati için ülkesini bu kadar küçük düşürenler karakterlerini sergiliyorlar.

  • MURAT ASLAN07 Ağustos 2015 15:40

    Bulsunlar şimdi 500 usd maaaşla Boğazici, İTÜ mezunu öğretmenleri !