BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGülen Cemaati neden kırmızı kitapta? ----

Gülen Cemaati neden kırmızı kitapta?

Gülen Cemaati neden kırmızı kitapta?
07 Mayıs 2015 - 10:48 www.finansgundem.com

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde 'paralel yapının' neden kırmızı kitaba girdiğini yazdı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde "Hizmet ettiği için el üstünde tutulan bir yapı, Amerika-İsrail destekli bir darbe girişiminin piyonu olunca, Kırmızı Kitap'ta yerini aldı." diye yazdı.

Sevli, "Paralel yapı niye ‘Kırmızı Kitap’ta" başlıklı yazısında 27 Nisan tarihli son MGK toplantısında bilgiler paylaştı.

Kamuoyunda 'Kırmızı Kitap' olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde paralel yapılanma devlete yönelik tehdit olarak tanımlanmıştı. Kitapla ilgili ayrıntılar aktaran Selvi, merak edilen soruya böyle yanıt veriyor:

KIRMIZI BÜLTEN YOLDA

Ankara 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen yasadışı dinlemelerle ilgili iddianamede, ”Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)” tanımı yapılmıştı. Bu ibare Kırmızı Kitap'a da giriyor.

Paralel devlet yapılanmasıyla ilgili mücadelenin bir de dış boyutu var. Bunun ilk aşamasını Fetullah Gülen'le ilgili Kırmızı Bülten oluşturuyor. Devam eden yargılamalar sonucunda Gülen'le ilgili suç unsurları tesit edildiği taktirde bunlar bir araya getirilip, Gülen hakkında “Kırmızı Bülten” çıkarılacak. Ardından Gülen'in ABD'den iade edilmesi ya da sınır dışı edilmesi için mücadele süreci başlayacak.

"BİZİM CEMAAT" DARBE YAPMAYA KALKIŞTI

Hayatımı Kırmızı Kitap zihniyeti ile mücadele ile geçirdim. Devlet için en büyük tehdidin darbeler olduğuna inandım. Hizmet Hareketi olarak bildiğimiz yapı 17-25 Aralık tarihlerinde bir darbe girişiminde bulundu. İslami cemaatler tarihinde görülmemiş bir olaydı. Ama dershane olayı gibi başlayıp, darbe girişimi ile neticelenen paralel kalkışma bize şunu gösterdi ki, 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta olduğu gibi paralel darbe girişiminin arkasında da dış güçler vardı. O zaman “bizim çocuklar” darbe yapmıştı şimdi ise ”bizim cemaatti” darbeye kalkışan.

KOMPLONUN PARÇASI OLDULAR

Kırmızı Kitap olayı aslında bizim için bir travma. Peki paralel yapı niye Kırmızı Kitap'ta? Hizmet ettiği için el üstünde tutulan bir yapı, Amerika-İsrail destekli bir darbe girişiminin piyonu olunca, Kırmızı Kitap'ta yerini aldı. Hizmet Hareketi dedik. Onlar Erdoğan'a karşı uluslararası komplonun bir parçası çıktılar.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selvi 07 Mayıs 2015 10:55

    sen niye yeni şafaktasın demek lazım yada yeni şafak neden bu kadar riyakar ve münafık? cemaat ve hükümet aynısı, farkları yok. selvi biraz şahsiyet sahibi ol