BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGül: Yavaş seçilirse Ankara'da belediyeyi HDP yönetecek----

Gül: Yavaş seçilirse Ankara'da belediyeyi HDP yönetecek

Gül: Yavaş seçilirse Ankara'da belediyeyi HDP yönetecek
25 Mart 2019 - 11:27 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın seçimi kazanması halinde belediyeyi HDP'nin yöneteceğini ileri sürdü.

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Gül, "En fazla Kürt oyunu alan parti AK Parti'dir. Bu seçimde de öyle olacaktır" ifadesini kullandı.

Gül, "Kürtlerin oyu kimsenin cebinde değildir. En fazla Kürt oyunu alan parti AK Parti'dir, bu seçimde de öyle olacaktır. Çünkü AK Parti yasakları ortadan kaldıran bir partidir. Kürtçe şarkı dinlemenin, kasetlerin yasak olduğu, faili meçhuller Türkiyesinden bugün devletin Kürtçe yayın yaptığı televizyon var. 'Mem u Zin'i devlet yayın organlarına, bakanlık yayınlarına çıkan bir Türkiye'ye geldik. Bunlar Cumhurbaşkanımız öncülüğünde yapıldı. Dolayısıyla biz ayrımcı, bölücü bu tür dili şiddetle kınıyoruz. Türkiye'de 82 milyon eşit vatandaştır. Vatandaşları ötelemek, ayrımcılığa tabi tutmak asla kabul edilemez. Bu siyaset dilini de 31 Mart'ta vatandaşlarımız asla tasvip etmeyecek" diye konuştu. 

'KARARSIZ VATANDAŞLAR 'MACERAYA GİRECEK HALİMİZ YOK' DİYOR'

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda yerel seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Gül şunları söyledi: 

Kararsız vatandaşlarımız artık 'Maceraya girecek halimiz yok, tecrübe ve istikrarın yanındayız' diye güçlü desteğini ifade ediyor.

1 Nisan'dan sonra Sayın Yavaş seçilirse Ankara'da belediyeyi HDP yönetecektir. Sayın Yavaş'a soruyorlar, 'HDP'yi ziyaret edecek misiniz?' 'Onu ajansa soracağız' diyor. 1 Nisan'a kadar ajansa sordun, 1 Nisan'dan sonra HDP'ye mi soracaksınız? Milletimiz bu anlamdaki kirli, örtülü ittifaka asla prim vermeyecektir.

'MİLLETİMİZ HDP'NİN BELEDİYE MECLİSİNE TAŞINMASINA İZİN VERMEYECEK'

Örtülü bir şekilde, HDP'nin bir şekilde belediye meclisine taşınmasına milletimiz izin vermeyecektir.

HDP'nin kendi amblemiyle çıkmayıp CHP gibi bir partinin içinden çıkması, İYİ Parti gibi milliyetçi görünümlü bir partinin içinden çıkması, bu millete karşı ahlaki olmayan bir tutumdur. 

(Mansur Yavaş'ın vergi kaçırdığı iddiası) Elbette Ankaralılar takdir edecektir. Hukuk bir tarafa, siyaseten ahlaki olarak Ankaralıların sorularına cevap vermeniz gerekir ama bu sorulara cevap bulunamamıştır.

(Yargıda ihtisaslaşma) Nasıl başlarsa, hukuk hakimi emekli oluncaya kadar hukuk hakimi olarak, ceza hakimiyse ceza ihtisası olarak devam edecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nazmi yurttaş25 Mart 2019 14:21

    "Gül: Yavaş seçilirse Ankara'da belediyeyi HDP yönetecek" eskiden eski Türkiye'de yalan söyleyince utanırdı insanlar. O günler ne güzel günlermiş, o Türkiye ne güzel Türkiyeymiş