BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGül, Türkiye için büyük tehditi açıkladı!----

Gül, Türkiye için büyük tehditi açıkladı!

Gül, Türkiye için büyük tehditi açıkladı!
23 Eylül 2013 - 14:49 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye - Suriye sınırındaki radikal gruplar nedeniyle kaygı duyduklarını belirtti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye - Suriye sınırındaki radikal gruplar nedeniyle kaygı duyduklarını belirterek, “Bizim için bu büyük bir güvenlik tehdididir.Türkiye’den devlet bilgisi içinde giden olamaz. Tankla topla sınırı beklediğimiz halde teröristin bile girmesine mani olamıyoruz” dedi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Türkevi’nde gazetecilerle sohbetinde şu değerlendirmelerde bulundu:
RADİKAL GRUPLAR GÜVENLİK TEHDİDİ
“Suriye’deki uzun sürünce altından kalkılamayacak işler çıkacak. Bugün yaşananlar hepsi, söylediğimiz şeyler. Herhalde kendisi de (Esad) bakıp görüyordur. Bir tarafta haksızlık, zulüm, silah söz konusu olursa ona karşı direnç söz konusu olur. Kurulu düzene karşı giderek radikalleşir. Ondan sonra da onların arasından terörist diyebileceğimiz gruplar çıkar. Karıncayı ezmeyen insanlar, öyle bir noktaya gelir ki karşılıklı vahşetin içine girerler. Olaylar nedeniyle yepyeni yapılar ortaya çıktı. Bizim için bu büyük bir güvenlik tehdididir. Bu birinci derecede bizi ilgilendirir. Arkadaşlar teknik seviyede kendi muhataplarıyla uzun uzun konuşuyorlar. Bizim içinse hayati bir iş bu. Onun için bu kadar gayret sarf ediyorlar. (Türkiye’den gidenler var mı?) Olabilir. Devletin bilgisi içinde gidemez. Tankla topla sınırı beklediğimiz halde teröristin bile girmesine mani olamıyoruz. Ben de bu konuda ikaz edilmesi gereken herkesi ikaz ettim aman dikkatli olalım diye. Zor bir dönem, bunlar zor işler.
KİMYASAL TEMİZLİK GARANTİLİ OLMALI
Suriye’nin kimyasal silahlardan temizlenmesinden memnun oluruz. Bunun sıkı sıkıya, temizliğin yapılacağını garanti altına alan, eğer yapılmazsa muhakkak yaptırımı olan bir şekilde kaleme alınması gerekir. Yoksa çok yanlış bir anlam çıkar ortaya. Zaten şu anda öyle bir anlam çıkmak üzere. Çok kesin bir şekilde kuralları belli ve ne yapılacağı, nasıl yapılacağı, yapılmazsa ne olacağı, bunun çok iyi tespit edildiği bir karar çıkması gerekir.
SURİYE’DE PYD’NİN DURUMU
Yakınınızda bir oluşum varsa ister istemez göreceksiniz, beğenseniz de beğenmeseniz de. Nitekim bazı görüşmeler oldu. Ama o oluşumun başkanının yurtdışı konuşmaları ve Sayın Başbakan için ettiği lafları gördüm. Her zaman dikkatli olmak lazım. Görüşmeler elzem şeylerdir. Bizim başka ülkelerde yaşayan Kürtlere bir alerjimiz yok. Ama bu ayrı bir şey, terör bağlantısı içinde olanlar ayrı bir şey. Orada da Suriye Kürtleri de hepsi bir çatı altında değil. Biz herkesle ilgilenmek, herkesin doğru iş yapmasını sağlamak için görüşler, temaslar olması gereken şeylerdir.
ÇÖZÜM SÜRECİNİN GELDİĞİ NOKTA
Yapılan açıklamalar (çekilmeyi durdurma açıklaması) bir yana, Türkiye’de ilgili birimler zaten bize bilgi veriyor. (Çekilme) İşin bir PR yanı, bir de gerçek yanı var. Yani biz gerçek rakamları zaten biliyoruz. Yapılan açıklamaların bir kısmı politik planlama çerçevesinde yapıyorlar. (Bu cevap üzerine, ‘Yani PKK gerçekten çekilmeyi hiç düşünmedi mi?’ diye soruldu, Cumhurbaşkanı iki elini yana açtı ve gülümsedi. Sorudaki imayı destekledi mi, desteklemedi mi tam anlaşılamadı.)
İSLAM DÜNYASINDA MEZHEP SAVAŞI
İslam dünyasındaki kuruluşlar içinde de bölünmeler var. Bizim arabuluculuk, kolaylaştırıcılık faaliyetlerimiz bu yüzden son 10 yılda çok yoğunlaştı. İslam dünyasındaki sorun, liderlikle ilgili. Avrupa’nın ortaçağda yaşadığını İslam dünyası şimdi yaşıyor. Sünni olacak diktatör olsun, Sünni’dir zalim olacak. Ya da bir Şii her türlü gaddarlığı yapacak, sadece Şiilik adına onu tutacaksın. Bunlar ilkelliğin göstergesi. Bu büyük bir tuzak. Bütün Ortadoğu için. Ayrıca kendi içinde de bölünmeler var. Sünnilik içinde 3-4 parça çıktı. Ama bu bir iklim meselesi. Önce o iklimi oluşturmamak gerekir. Onun için liderliklerin rolü çok büyük.”
CEVAP YOK
Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Aralık 2012’de 'halkın seçtiği cumhurbaşkanıyla yine seçimle gelecek başbakanlar arasında ileride yönetim krizleri çıkabileceği' sözlerine yönelik soruya, “Şimdi buna vereceğim cevap diğer her şeyi gölgede bırakır” diyerek cevap vermedi.
MOTORLAR DURMADAN HABERİ ALDIK
ABD’ye geldiğimizde uçağın daha motorlarını durdurmadan Ankara’da polisevine yapılan saldırı bilgisini aldık. Sevindiğimiz şey öncelikle ölüm ve yaralanmanın olmamasıdır. Bu işlere katılanların nerelerden gelip gittikleri biliniyor. Gelip gittiği ülkeler de hemen bizimle işbirliğine geçtiler. Herkes artık teröre, terörle mücadelede sağlam duruşunu gösterme noktasına geliyor yavaş yavaş.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)