BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGül siyasete dönecek mi?----

Gül siyasete dönecek mi?

Gül siyasete dönecek mi?
21 Haziran 2015 - 07:32 www.finansgundem.com

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bazı AK Partililerin talebi üzerine 3 dönemlik vekillerle görüştü

i9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in cenazesi için Ankara’ya gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bazı AK Partililerin talebi üzerine Ankara ziyaretini uzatarak iftar yaptı. Gül, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “Ben ülkemin partimin dengelerini koruyarak görev yaptım. Son derece hassas davrandım” dedi. Gül, siyasete dönüp dönmeyeceği konusunda ise, “Bana ihtiyaç varsa koşarım. Görevden ve hizmetten kaçmam ancak kongreydi, seçimdi yarış içinde olmam. Bir görev yapacaksam seviyeyi düşürmeden yapmak isterim” dedi.

Gül önceki gün cenaze töreni için TBMM’ye geldiğinde kendisi ile sohbet eden bazı Ak Parti eski milletvekilleri “Bu gece Ankara’da kalın iftar yapalım” dedi. Gül de bunun üzerine “İstanbul’a dönmeyi düşünüyordum ama olabilir. Daha geç giderim” dedi. Büyük bölümü AK Parti’nin üç dönemlik olan milletvekilleri telefon trafiği ile Göksu Restoran’da iftar yemeği ayarladılar. Gül bu süreyi kızkardeşinin evinde geçirdi.

"HOŞNUT OLMADIM AMA KARIŞMADIM DA"

Yemekte milletvekillerinin seçim sonuçları, koalisyon seçenekleri gibi değerlendirmelerini yorum yapmadan dinleyen Gül daha sonra şunları söyledi:

“Ahmet Sever’in yazdığı kitabı eleştiriyorlar. Ben açıklamada da söyledim. Yaz ya da yazma diyemezdim. Kitabın yazılmasından hoşnut olmadım ama karışmadım da. Kendisi gazeteci zaten, yazma deseniz de bir gün yazardı. Onun görevde olmasını da çok eleştirdiler. Solcu dediler. Oysa kendisi çok demokratik bir kişilik.

"KİME NE YAPMIŞIM"

Ben Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıydım. Her görüşe saygı göstermem ve anlamam gerekir. Görevimi yaparken de bu dengelere çok özen gösterdim. Kitap üzerinden yapılan eleştirilere çok üzüldüm. Benim hangi koşullarda cumhurbaşkanlığı üstlendiğimi herkes biliyor. ‘Çankaya Köşkü’ne çıkamayacak’ diye tehdit aldım. Biz bugünlerden geldik. Kime ne yapmışım? Ne yanlış yapmışım? Ülkemin ve partimin dengelerini korumak için çok çalıştım. Hassas davranmam gerektiğinde devreye girdim. Yanlış yapılmasını önledim. Çok uyarılarım oldu.”

KİMLER KATILDI

İftar yemeğine şu isimler katıldı: TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Sanayii eski Bakanı Nihat Ergün, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, eski milletvekilleri Abdülkadir Aksu, Necati Çetinkaya, Salih Kapusuz, Mücahit Fındıklı, Mehmet Tekelioğlu, Zeki Karabayır, Şükrü Ayalan, Necdet Budak, Ruhi Açıkgöz, Kemalettin Göktaş ve bazı iş adamları ile bürokratlar.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)