BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGül: Ekonomi zarar görmedi----

Gül: Ekonomi zarar görmedi

Gül: Ekonomi zarar görmedi
26 Haziran 2013 - 11:37 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İçeride karşılaştığımız çalkantılar, Türk ekonomisine zarar vermedi" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ekonomi, siyaset ve hayatın her alanında yapılan köklü reformlar sonucunda, Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan gelen birçok şoklara karşı kendisini koruyacak bir ülke haline geldiğini belirterek, “Bunların da test edildiğini görüyoruz. İçeride zaman zaman karşılaştığımız çalkantılar, Türk ekonomisine hiçbir şekilde zarar vermediği gibi, daha global planda şahit olduğumuz dünya finans krizleri, Türk ekonomisine etki yapmadılar” dedi.
Gül, Türkiye’nin son 10 yılda yakaladığı siyasi istikrar ile çok hamleler yaptığını, bu hamlelerin ekonomi, siyaset ve hayatın bütün alanlarında gerçekleştiğini, bunların hepsini “reformlar” diye özetleyebileceğini söyledi. Türkiye’de siyasi, ekonomik reformların adeta el ele ilerleyerek bugünkü Türkiye’yi ortaya çıkarttığını belirten Gül, şöyle devam etti:
“Gerçekleştirdiğimiz çok köklü reformlarla, siyasi, ekonomik, hukuk alanında gerçekleştirdiğimiz çok köklü reformlarla, Türkiye’yi içeriden ve dışarıdan gelen birçok şoklara karşı, kendisini çok koruyacak bir ülke haline geldi ki bunların da test edildiğini görüyoruz. İçeride zaman zaman karşılaştığımız çalkantılar, Türk ekonomisine hiçbir şekilde zarar vermediği gibi daha global planda, çok daha büyük şekilde gelen dalgalar ki hep beraber şahit olduğumuz dünya finans krizleri, bütün bunlar da Türk ekonomisine etki yapmadılar ve Türk ekonomisine herhangi bir şekilde büyük sarsıntı getirmesine neden olmadılar.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)