BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGül: Dış politika gözden geçirilmeli----

Gül: Dış politika gözden geçirilmeli

Gül: Dış politika gözden geçirilmeli
27 Aralık 2015 - 17:04 www.finansgundem.com

Abdullah Gül: Dış politikada her şeyi gözden geçirmenin vakti geldiği kanaatindeyim

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dış politikada izlenen siyasetin tekrar her yönüyle gözden geçirilmesini söyledi. Gül, "İnanıyorum ki özellikle dış politikada hem tarihi gerçekleri hem reel politikayı dikkate alarak her şeyi belki gözden geçirmenin çok vakti geldiği kanaatindeyim." dedi. 

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde Birlik Vakfı'nın 30. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. "Darbeler bir çok engeller zaman oldu ki öz yurdumuzda garip öz vatanımızda parya olduğumuz dönemler oldu. Çok şükür bunlar geçip gitti ama hep aklımızda hedefimiz şu oldu." diyerek Şair Necip Fazıl Kısakürek'e ait 'Zindandan Mehmed'e Mektup' isimli şiiri okuyan Gül, "Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte! Ölsek de sevinin, eve dönsek de! Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!

Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! dedi. 

ARKADAŞLARIN ÜZERİNDE BÜYÜK MESULİYET VAR
Bugün Allah'ın takdiri olarak Türkiye'yi arkadaşlarının yönettiğini söyleyen Abdullah Gül, 

"Bugün Allah'ın takdiri Türkiye'yi arkadaşlar yönetiyor. Bütün makamlar bugün arkadaşlarınız vasıtası ile yönetiliyor. Halkımızın ve Türkiyenin kaderi geleceği ellerinizde. Şüphesiz bu büyük mesuliyet sorumluluğu üzerinize yüklemiş oluyor. Biz aslında çok zor mücadeleleri geri de bıraktık. Ama bizim anlayışımızda onlar daha küçük mücadelelerdi. Şimdi daha büyüğüne daha zoruyla karşı karşıyayız. Çünkü başka bir imtihanla sınanacağız. İyi idare etme, adaletle, hakla, hukukla başarıyla yönetmenin bizim ellerimizle gerçekleştirdiğini göstereceğiz. Geçen 10 yılda ne kadar büyük değişiliklerin olduğu bizleri destekleyen desteklemeyenlerin malumudur. Artık kendimizi gösterme dönemi. İyi idare iyi yönetişimi her alanda ortaya serme. Hukukun üstünlüğünün dostumuzda olsa düşmanımız da olsa, bizim gibi yaşasa da yaşamasa da, bizim gibi düşünse düşünmese de yeter ki şiddet içerisinde değilse herkese gösterme ve Türkiye'yi daha da müreffeh yapma dönemi. Bunun olacağından hiç şüphem yoktu." 

DIŞ POLİTİKA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
Dış politika gözden geçirilmeli diyen Gül şöyle konuştu: "Bu dönemde de Türkiyenin olağanüstü sıkıntıları var. Bunların başında, tarihi olan olarak bize yük olan bir Kürt meselesi var. Bu meselenin kendi insiyatifimizle kendi kendimizle büyük bir vicdan, kardeşlik içerisinde çok uğraşıldı ve uğraşılıyor. Malesef terör örgütünün bugünkü saldırıları bu meseleyi görmek istemediğimiz bir duruma getirmiş vaziyette. Bütün bunları dikkate alarak inanıyorum ki; özellikle dış politikada hem tarihi gerçekleri hem reel politikayı dikkate alarak her şeyi belki gözden geçirmenin çok vakti geldiği kanaatindeyim. Çünkü bu büyük meselenin kimler tarafından nerelerde ve nasıl kullanılacağını ve nerelerde ve nasıl aleyhte destekleneceğinin hepimiz tahmin ederiz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)