BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGüçlü kar artışı beklenen iki banka----

Güçlü kar artışı beklenen iki banka

Güçlü kar artışı beklenen iki banka
23 Ekim 2014 - 06:35 www.finansgundem.com

Türk bankaları için üçüncü çeyrek bilanço sezonu bugün başlıyor. İşte analistlerin en güçlü kar artışı kaydetmesini beklediği iki banka..

Türk bankaları için üçüncü çeyrek bilanço sezonu 23 Ekim'de Akbank ile başlıyor. BDDK solo rakamlar için son açıklanma tarihi ise 10 Kasım. Türk Lirasının değer kaybettiği, faizde ise yükselişin hızlandığı üçüncü çeyrekte İş Bankası ile Vakıfbank'ın öne çıkması bekleniyor.
Erste Securities, çeyreksel bazda net gelirde yüzde 7 artış öncülüğünde bankaların gelirlerinin yüzde 6 oranında artmasını bekliyor.
 
Düşük fonlama maliyetinin etkisiyle net faiz gelir büyümesinin, yüksek kredi/mevduat speradinden gelmesini bekleyen kurum, diğer yandan ücret gelirlerinde yıllık bazda yüzde 16 oranında artış beklediğini ifade etti. Erste, değerlendirdiği bankalar içerisinde en yüksek gelir artışını Vakıfbank ile İş Bankası'nda öngörüyor.
 
İşlem gelirleri bazında üçüncü çeyrekte İş Bankası ile Yapı Kredi'nin en yüksek çeyreksel iyileşmeyi göstermesini bekleyen kurum, Halkbankası'nın risk maliyetinde çeyreksel bazda kötüleşme bekliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)