BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüçlü dolar, altın fiyatını aşağı itmeye devam ediyor----

Güçlü dolar, altın fiyatını aşağı itmeye devam ediyor

Güçlü dolar, altın fiyatını aşağı itmeye devam ediyor
13 Mayıs 2022 - 09:36 www.finansgundem.com

ABD dolarının önde gelen para birimleri karşısında son 20 yılın en güçlü seviyelerinden işlem görmeye devam etmesi, altına olan talebi azaltmaya devam ediyor.

Altın, artan enflasyon ve daha agresif parasal sıkılaşma beklentileriyle yatırımcıların değer saklama aracı olarak doları tercih etmesi sonrası iki ayın en büyük haftalık düşüşünü yaşamaya hazırlanıyor.

Bu sabah güçlü desteklerini kırarak 7 Şubat'tan bu yana ilk kez 1811,66 dolar/ons seviyesini gören spot altın, şu sıralarda düne göre yüzde 0,33 artışla 1827,74 dolar/ons seviyesinde.

Analistler, dün gece 1831 dolar/ons desteğinin kırılmasına yol açan aşağı hareketin en son Ocak ayında görülen 1780 dolar/ons seviyesine kadar devam etme potansiyeli olduğuna işaret ediyorlar.

Fed'in para politikasını sıkılaştırmada agresif olacağı beklentilerinin fiyatlanmaya devam edildiğini belirten analistler, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ile birlikte güvenli liman olarak altına gelmiş yatırımcıların çok büyük bölümünün uzun pozisyonlarını kapattıklarını savundular.

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Piyasalarda güvenli liman arayışı

 

Bitcoin toparladı, Luna düşüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)