BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGucci zor durumda----

Gucci zor durumda

Gucci zor durumda
14 Aralık 2014 - 08:10 www.finansgundem.com

Lüks devi Gucci’de kötü giden satışların faturası CEO ile tasarım direktörüne kesildi

Kuruluşu 93 yıl öncesine dayanan Gucci’nin tepesi şok ayrılıklarla sarsıldı. İtalyan Moda devinin beyni olarak gösterilen operasyon ve tasarım tarafındaki ikili görevini bırakıyor.
Bünyesinde Gucci’yi de bulunduran Kering grubu Gucci’nin CEO’su Patrizio di Marco’nun 1 Ocak’tan itibaren görevinden ayrılacağını, onun yerine Marco Bizzarri’nin işin başına geçeceğini açıkladı. Bizzarri, grubun şu anda lüks operasyonları ve deri giyim ürünlerinin başında bulunuyor.

Son çizimleri...
Gucci’nin tasarım direktörü Frida Giannini’nin ise markanın sonbahar-kış serisinin tanıtımı sonrası şubat ayında işinden ayrılacağı bildirildi. Bu açıklamayı Kering’in Başkanı François-Henri Pinault yaparken, hedefin ise markaya yeni momentum katmak olduğunu ifade etti.
Kering, lüks dünyasında Fransız LHMH ile İsviçreli Richemont’un hemen ardından üçüncü sırada yer alıyor. Şirketin 2013 yılı gelirleri 3.1 milyar dolara işaret ediyor.

İlk 9 ayda eksi yazdı
Gucci’nin ilk 9 aylık satışlarında geçen yıla göre yüzde 3.5 düşüş yaşandı.
Gucci bu düşüşe imza atarken rakipleri Bottega Veneta aynı periyotta yüzde 12, Yves Saint Laurent ise yüzde 26 büyüme kaydetti.
Exane BNP Paribas analisti Luca Solca, değişikliklerin markanın taze enerji kazanmasına yol açacağını bunun da şirketin finansalları tarafında olumlu olabileceğini ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)