BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGübre girdisi amonyakta doğalgaz engeli! Kriz büyüyor----

Gübre girdisi amonyakta doğalgaz engeli! Kriz büyüyor

Gübre girdisi amonyakta doğalgaz engeli! Kriz büyüyor
06 Ekim 2021 - 10:20 www.finansgundem.com

Artan doğalgaz fiyatları Alman şirketlerin amonyak üretimini kısmalarına yol açıyor. BASF'nin ardından, amonyak üreticisi SKW Stickstoffwerke Piesteritz de üretimi kısma kararı aldı.

Avrupa’da yaşanan enerji krizi, kış aylarının yaklaşmasıyla her geçen gün kötüye gidiyor.

Bloomberg'in haberine göre elektrik ve doğalgaz fiyatları neredeyse her gün yeni bir rekor kırarken, bazı enerji şirketleri artan maliyetler nedeniyle operasyonlarına geçici süreyle ara vermeye başladı. Alman amonyak üreticisi SKW Stickstoffwerke Piesteritz GmbH Salı günü yaptığı açıklama ile doğalgaz fiyatlarındaki artışın etkisini telafi edebilmek için üretimini yüzde 20 azaltacağını duyurdu.

Energy Intensive Users Group da İngiliz hükümetine acil önlemler alma çağrısında bulundu. Gruptan dün yapılan açıklamada, doğalgaz krizinin gübreden metallere tüm sektörleri olumsuz etkilediği, hükümetten bir adım gelmediği takdirde üretim kesintileri ve arz zinciri darboğazları yaşanacağı uyarısı yapıldı.

Bu arada Fransa, İspanya, Çekya, Yunanistan ve Romanya; Avrupa Birliği’ne gaz fiyatlarında yaşanan sert yükselişe karşı acil adım atma çağrısında bulundu.
BASF amonyak üretimini kısıyor

Daha önce Alman kimya şirketi BASF de iki tesiste amonyak üretimini azaltma kararı almıştı.

BASF konu hakkında yaptığı açıklamada Avrupa’da doğalgaz fiyatlarında yükseliş nedeniyle bölgede amonyak üretiminin zorlu bir hale geldiğini duyurmuştu.

Açıklamada “BASF Anthwerp ve Ludwigshafen bölgelerindeki üretimini azaltma kararı aldı. BASF gaz fiyatlarındaki gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürecek ve buna bağlı olarak amonyak üretiminde ayarlamaya gidecek” ifadeleri yer almıştı.

Avrupa’da doğalgaz fiyatları arzda yaşanan sıkıntılarla son aylarda rekor seviyeye yükseldi. Doğalgaz ve enerji fiyatlarında öngörülemeyen bu artış AB enerji liderlerinin de gündeminde yer alıyor.

Avrupa'da toptan doğalgaz fiyatı rekor kırdı

 

Doğalgaz ithalatında artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)