BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGross'dan BOJ kehaneti----

Gross'dan BOJ kehaneti

Gross'dan BOJ kehaneti
05 Mart 2013 - 21:51 www.finansgundem.com

Pimco yöneticisi Bill Gross, Japonya merkez bankası politikalarının yeni zayıflatmaya devam edeceğini söyledi

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co. yöneticisi Bill Gross, yaptığı bir açıklamada Japon merkez bankası Bank of Japan tarafından yapılan teşvikler sonrası yenin dolar başına 100 yene kadar zayıflayacağını dile getirdi.
Gross açıklamasında "Yüklü miktarda yen basıldığını göreceğiz. En çok basılan ve parasal genişlemeyi tamamı ile kucaklayan dövizi göz ardı etmek isteyeceksinizdir" ifadelerini kullandı.
Japon para birimi, Başbakan Shinzo Abe'nin "daha cesur parasal politika" üzerinden deflasyonla mücadele edeceğini söylemesinin ardından son 6 ayda yüzde 16 değer kaybetti. Nomura Holdings Inc. ve Mizuho Securities Co. gibi bir çok banka analisti, Bank of Japan tarafından parasal teşviğe 3-4 Nisan gibi başlanabileceği tahminini yapıyor.
Gross aynı zamanda poundun da parasal genişlemeden dolayı veya varlık alımı üzerinden değer kaybedeceğini dile getirdi. İngiliz sterlini Şubat ayı itibariyle dolar karşısında 2013 yılında yüzde 6.7 gerileyerek neredeyse 3 yılın en zayıf noktasını görürken, OECD verilerine göre hâlâ yüzde 2.3 aşırı değerli duruyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)