BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGross zenginliğinden pişman----

Gross zenginliğinden pişman

Gross zenginliğinden pişman
01 Kasım 2013 - 07:02 www.finansgundem.com

PIMCO'nun yöneticilerinden Bill Gross ABD'deki büyük gelir ayrımına kendisinden örnek vererek dikkat çekti

Dünyanın en büyük tahvil yatırım fonu PIMCO'nun üst düzey yöneticilerinden Bill Gross, ABD'de zengin olmak için çok fazla çaba sarf edilmeyen zamanlarda servet yaptığı için kendisini suçlu hissettiğini söyledi. Gross bu itirafı, PIMCO'nun ABD'deki gelir ayrımına dikkat çeken aylık yatırımcı öngörüleri raporuda etti. Gross, ABD başkanları Ronald Reagan ve George W. Bush'un uyguladığı düşük gelir vergisi sayesinde zenginleştiğini, ancak ülkenin son dönemdeki durumundan sonra bu kadar kolay para kazandığı için kendini suçlu hissettiğini söyledi.
'VARYEMEZ AMCA' OLMAYIN
Gross raporun devamında ABD'nin ultra zenginlerin kendilerinden diğer insanlara göre daha yüksek vergiler alınması yönündeki planları desteklemeye davet etti. Gross çağrısında ultra zenginleri cimriliğiyle bilinen ünlü çizgi film kahramanı Varyemez Amca'ya benzetti ve "Varyemez Amca gibi hareket etmek yerine, yüksek vergi oranlarını destekleyin" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)