BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGross: Her şey batıyor----

Gross: Her şey batıyor

Gross: Her şey batıyor
07 Eylül 2015 - 07:45 www.finansgundem.com

Tahvil kralı Bill Gross, yatırımcılara kurumsal tahvil ve nakitte kalmayı önerdi

Tahvil kralı olarak bilinen, tahvil sektörünün en önemli yatırımcılarında Bill Gross, şu anda yöneticisi olduğu Janus Capital adlı fonun müşterilerine son dönemdeki yatırım tavsiyelerini sıraladı.

Gross, şu an bütün yatırım araçlarının kötüye gittiğini işaret etti.

Gross şu cümleleri kullandı:

“Küresel mali politika ve parasal politikalar şu anda ne yapıcı ne de geliştirici. Aynı zamanda yakın bir zaman bu yönlere de girecek gibi durmuyor. Bu durum böyle devam ederse, hisse senedi piyasasında kazançlar ya da ileriki dönemde elde edilecek kazançlar da aynı şekilde aşağı bir seyir izlememesi durumunda sınırlı olacak. Yüksek kalitedeki küresel tahvil piyasası devam eden risk yüzünden küçük kazançlar vaat ediyor. Özel girişim sermayeleri ve risk bağlantılı kazançlar eğer küresel büyümedeki bu anemi devam ederse, önümüzdeki döneme yönelik parlak bir gelecek vaat etmiyor.”

EN İYİ YATIRIM TAVSİYESİ

Gross, şu andaki en iyi yatırım tavsiyesinin “bir ya da iki yıllık kurumsal tahvillere nakit ya da nakde yakın yatırımlar yapmak” olduğunu söyledi.

Tahvil kralı, “Bu yatırımlardan da kazanç çok yüksek olmayacak ama, Büyük Buhran zamanında Will Rogers’ın dediği gibi şu aşamada önemli olan “paranın getirisinden çok asıl paranın geri dönüşü” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)