BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGross: Deflasyon tehdidi artıyor----

Gross: Deflasyon tehdidi artıyor

Gross: Deflasyon tehdidi artıyor
03 Kasım 2014 - 19:57 www.finansgundem.com

Wall Street'in en tanınmış yatırım yöneticilerinden Bill Gross kaleme aldığı raporda 'deflasyon ihtimalinin arttığına' dikkat çekti

Kısa süre önce Pimco'dan beklenmedik bir şekilde ayrılarak Janus Capital'a geçen tanınmış yatırım yöneticisi Bill Gross, yeni görevinde kaleme aldığı ikinci görünüm raporunda, dünya genelinde enflasyon yaratmak ve büyümeyi artırmak konularında sıkıntı yaşayan hükümetler nedeniyle deflasyon ihtimalinin arttığını belirtti.

Gross, Boşluk ve Refah ile İlgili Sıkıntı adını taşıyan raporda merkez bankalarının enflasyonu artırmak için oldukça iyi bir deneme yaptıklarını, ancak bu çabaların reel ekonomideki fiyatları artırmak yerine finansal varlıkları artırdığını ifade etti.

Raporda ayrıca "Reel ekonominin para basımına ihtiyacı olduğu doğru. Ancak ondan ziyade para harcanmasına ihtiyacı var. Bu ihtiyacın da vergi ve devlet tarafından karşılanması gerekiyor. Ancak devletler için açıklar lanetlenirken, dengeli bütçeler rağbet görüyor. Bu durumda da deflasyon varlık yaratılmasının önünde bir engel olmaya devam ediyor" ifadeleri yer aldı.

70 yaşındaki Gross geçen ay Janus Global Unconstrained Bond Fonunu yönetmeye başlamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)