BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGrip ilaçları çöpe gitti----

Grip ilaçları çöpe gitti

Grip ilaçları çöpe gitti
09 Ocak 2021 - 14:19 www.finansgundem.com

Korona virüsü tedbirleri sonbahar ve kış aylarında artan grip vakalarını minimum seviye çekti. Satılmayan ilaçların son kullanma tarihleri geçti

Pandemi süreci yaşam tarzında önemli değişikliklere neden oldu. Özellikle de maske kullanımı ve artan hijyen birçok hastalığın önüne geçti. Bu hastalıkların başında da grip virüsü influenza geliyor. Multi vitaminler başta olmak üzere bağışıklık sistemini güçlendiren beslenme modeli grip virüsünün yayılışının durma noktasına getirdi. Kış öncesi grip ilacı stoku yapan eczacılar ise satılmayan ilaçları raflardan indirmeye başladı. Son kullanma tarihi geçen ilaçlar ise imha edildi.
Uzmanlar aşağıdaki kurallara dikkat edilmesi halinde bu yıl grip salgının minimum seviyede kalacağını belirtiyor.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
– El hiçbir nedenle ağız, burun ve göze götürülmemeli.

– Hapşırma, öksürme geldiğinde ağız ve burun kesinlikle el ile kapatılmamalı.

– Burun silmek için ya da maske yokken hapşırma, öksürme olursa kağıt mendil kullanılmalı ve mendil hemen çöpe atılmalı.

– Maske varken hapşırıldığında saçılma olmaz. Ancak maske kirlenecektir. Bu nedenle yenisi ile değiştirilmeli. Eski maskede çöpe atılmalıdır.

– Yemekten önce, dışarıdan gelindiğinde eller su ve sabunla sık sık yıkanmalıdır. Su yoksa el dezenfektanı kullanmalıdır. Alınan bu tedbirler grip virüsünü öldürecektir.

– Ofis, iş yeri, evlerin tüm odaları havalandırılmalı. Pencere açarak ya da havalandırma sistemi varsa hava değişim sıklığını artırarak odalar havalandırılmalı.

– Kapalı alanlarda (ofislerde) aynı odada çalışan sayısını seyreltmek çok yerinde olur.

– Ayrıca ateşi olan çalışanın iş yerine gitmeden iş yeri hekimine yoksa bir sağlık kuruluşuna gitmesi virüsün yayılması engellemeye yardımcı olur.

– Bunun en önemli yolu aşılanmaktır. Grip aşısı 6 aydan büyük, grip olmak istemeyen herkese yapılabilir. (Kemoterapi ya da ciddi bağışıklık sorunu olanlarda özel uygulamalar vardır. Bu kişiler hekimlerine sorarak aşılanmalı.)

– Bol sıvı tüketmeli. Burun ve ağız salgılarının akışkan olması virüsün yapışık bedene girmesini azaltır.

– Düzenli açık hava yürüyüşleri yararlıdır. Günde 30 dakika yürüyüş yapılmalı.

– 7-8 saat uyku yıpranan bağışıklığı onarır. Havadar, çok sıcak olmayan (19-21C), karanlık ve sessiz bir yatak odası uyku kalitesini artırır.

– Çinko, D vitamini ve probiyotiklerin virütik solunum yolu hastalıklarının kolay atlatılmasını sağladığına yönelik veriler var. C vitamini ve ekinezya için uzlaşma yok.

Endonezya'da bir uçak daha kayboldu

TÜROB’dan 2021 için aidat muafiyeti

Şekerbank’tan esnafa avantajlı destek paketi

2020 dünyada en sıcak geçen ikinci yıl oldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)