BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGrev kararı koltuğundan edecek!----

Grev kararı koltuğundan edecek!

Grev kararı koltuğundan edecek!
30 Ekim 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

Hava-İş Sendikası Başkanı Ayçin, genel kurul öncesi yapılan delege seçiminde seçimi kaybedebileceği görüldü

Hava-İş’in 24 yıllık Başkanı Atilay Ayçin’in koltuğu sallanıyor. Genel kurul öncesi en önemli delege seçiminde turuncu listeli İşçi Birliği 1.722 oy, Ayçin’in mavi listesi ise 1.266 oy aldı.
Vatan'ın haberine göre, Türk Hava Yolları’nda örgütlü Hava-İş Sendikası’nın delege seçimlerine Gökkuşağı Hareketi ile İşçi Komitesi birleşmesinden doğan ve turuncu listeyle katılan İşçi Birliği damgasını vurdu. İşçi Birliği önceki gün gerçekleştirilen Uçuş İşletme’deki seçimlerde 1.722 oy alarak 97 delege çıkarma hakkını kazandı. Aynı seçimde mavi listeli Atilay Ayçin yönetimindeki mevcut Hava-İş yönetimi 1.266, lila renkli listenin sahibi Emek Meclisi ise 610 oy aldı.
Aralık ayında yapılacak Hava-İş genel kurulundan önce yaşanan bu gelişmelerin 24 yıllık başkan Atilay Akçin’in koltuğunu sallayacağı ve sendikada yeni bir dönemi başlatacağı ifade ediliyor.
İşçi Birliği’nin sözcüsü kaptan Bahadır Altan, işçilerin yöneteceği, işverenin şekillendiremeyeceği bir sendika için mücadele ettiklerini söyledi. Altan, şöyle devam etti:
Başkan değil sözcü
“Seçim sonuçları iki önemli mesaj içeriyor. Birincisi uçucular 24 yıllık sendika yönetiminin kesinlikle değişmesini istiyor. İkincisi de işçilere ait olan bu alana işverenin müdahalesini kabul etmiyor ve sendika yönetimini belirlemenin sadece işçilerin kararı olduğu mesajı veriliyor. İşverenin gölgesinde delege listeleri hazırlayan Emek Meclisi’nin çok az oy alması bunu gösteriyor. İşçi Birliği, Hava-İş genel kurulunda bütün işyerlerinden gelecek delegelerle herkesi birleştiren bir çizgide demokratik, şeffaf bir sendikayı oluşturmakta kararlıdır.”
Uçuş İşletme’deki seçimlerin genel kurulun bir provası olduğunu kaydeden Bahadır Altan, “Biz artık bir başkanın peşinden gitmek istemiyoruz. 9 kişilik bir ekip olacak yönetimde 5 kişi uçucu olacak. Herkes dönem sözcülüğü yapacak. Demokratik bir yapı kuracağız ve Pegasus, Atlasjet, Onur Air gibi şirketlerde çalışan arkadaşlarımızı da sendikaya davet edeceğiz” dedi.
Grevdekilerin haklarını da arayacağız
Grevdeki arkadaşlarının da işten atılan 305 arkadaşlarının da hakkını savunacaklarını anlatan Bahadır Altan, şöyle devam etti: “Grevdeki işçilere, sendika yönetimi değişirse haklarını kaybedecekleri yönünde yapılan propaganda doğru değildir. Hem grevdeki kardeşlerimizin, hem de 305 arkadaşımızın hukukunu savunmak konusunda hassas davranacağız. Sadece grevdeki arkadaşlarımızın değil greve katılmayanların da toplu sözleşmeden yararlanmasını sağlayacağız.”
Kaptan pilot Bahadır Altan, 2008 yılındaki grevde THY’de işten çıkarıldı. Altan, şu anda Pegasus’ta öğretmen pilot olarak hizmet veriyor.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin30 Ekim 2013 08:23

    KOMİNİST,SOSYALİST (eşitliği savunan) BU ADAMI DİKTATÖR'Ü İNDİRİN AŞAĞI 24 YIL İKTİDARDA YUH ,SADDAM,ESET,KADDAFİ' DEN NE FARKI VAR BU ADAMIN EMPERYALİST'LERE HİZMET EDEN ADAM

  • mrt olk30 Ekim 2013 08:03

    Ya her şeyi geçtim de bebek gibi hostesler bu sıfata nasıl kanıp da greve gitti.