BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGreenpeace de artık dövizzede!----

Greenpeace de artık dövizzede!

Greenpeace de artık dövizzede!
17 Haziran 2014 - 07:18 www.finansgundem.com

Greenpeace’in bir çalışanı döviz spekülasyonu yapınca çevreci örgütün 5.2 milyon doları uçtu

Uluslararası çevreci örgüt Greenpeace (Yeşil Barış) dövizzede oldu. Dünya çapında çevreyi korumak için yaptığı eylemlerle dikkat çeken Greenpeace’in döviz piyasasındaki bir yatırımı pahalıya patladı.

Greenpece’in finans bölümünde çalışan ve ismi açıklanmayan bir kişi, 2013 yılında euro’nun diğer paralar karşısında değer kazanmayacağı yönünde spekülatif bir pozisyon alınca örgüt tam 3.8 milyon euro (5.2 milyon dolar) zarar etti.

Geliri 300 milyon euro

Yetki alanının dışına çıktığı belirtilen çalışanın işine son verildi. Merkezi Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan Greenpeace’in sözcülerinden Mike Townsley, Greenpeace’in parasını spekülatif bir yatırım kararıyla heba eden kişinin kötü niyetli olmadığını ancak yanlış bir karar verdiğini dile getirdi.

Şirketlerden ve hükümetlerden para kabul etmeyen Greenpeace gönüllülerin bağışlarıyla faaliyet gösteriyor. Greenpeace’in yıllık geliri 300 milyon euro’yu buluyor.
Yani yaşanan kaybın örgütün hareket kabiliyetini fazla etkilemesi beklenmiyor. Ancak Greenpeace bu olay yüzünden destekçilerinin tepki göstermesinden ve gelirinin azalmasından çekiniyor. Townsley, 3.8 milyon euro’luk kaybın sorumluluğunun yarısının örgütte yarısının da çalışanda olduğunu söyledi.

Finans uzmanı olduğu belirtilen çalışanın döviz fiyatlarındaki dalgalanmalara karşı Greenpeace’in parasını korumakla görevli olduğu ancak bu büyüklükte bir işleme imza atma yetkisi bulunmadığı kaydedildi.

Eylemden tasarruf yok

Greenpeace 3.8 milyon euro’luk kaybı telafi etmek için bazı altyapı yatırımlarından vazgeçileceğini, ancak yapılacak çevreci kampanyalarda bir kesintiye gidilmeyeceğini duyurdu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)