BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yükseliş sürüyor----

Gram altında yükseliş sürüyor

Gram altında yükseliş sürüyor
05 Ağustos 2022 - 11:07 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.034 lira seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın 1.698 lira, Cumhuriyet altını da 6.940 liradan satılıyor

Dün ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,4 artışla 1.032 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 1.034 liradan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.698 lira, Cumhuriyet altını da 6.940 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dün yüzde 1,5 değer kazanmasının arından şu dakikalarda 1.791 dolar seviyesinde yatay seyrediyor.

Analistler, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaret etmesinin ardından gündeme gelen jeopolitik risklerden destek bulan altın fiyatlarının bugün ABD'de açıklanacak istihdam verileri öncesinde sakin bir seyir izlediğini bildirdi.

ABD'de açıklanan ikinci çeyrek büyüme verisinin teknik resesyona işaret etmesinin ardından makroekonomik verilerin öneminin arttığını aktaran analistler, bugün yayımlanacak istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin takip edileceğini söyledi.

Piyasa beklentilerine göre, tarım dışı istihdamın 250 bine yavaşlaması, işsizlik oranının yüzde 3,6'da sabit kalması ve ortalama saatlik kazançların aylık yüzde 0,3 artması öngörülüyor.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların destek, 1.790 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Gram Altın’da dün alıcıların tekrar güçlendiği görülürken, dün %1.35 değer kazanımı ile 1032.18TL’den kapanış gerçekleşti. Yükseliş eğiliminin gücünü koruduğu görülürken, teknik göstergelerde de pozitif sürüyor. Kısa vade de önemli direnç noktaları olarak gördüğümüz 1033 ve 1042 TL seviyelerine yaklaşan Gram Altın’da kısa vadeli hareketin bir trende dönebilmesi açısından 1042 TL direncinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Aksi halde kar satışları etkili olacaktır. Bu nedenle yeni pozisyonlar için 1042TL direncinin geçilmesini beklemek yararlı olacaktır. ' denildi

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftaya 1764 seviyesinden başlayan ons altın, hafta boyu gösterdiği kademeli yükselişleriyle, haftanın son işlem gününde haftaya başlangıç seviyesinin üzerinde fiyatlanıyor. Dün 1764 seviyesinden açılan değerli metal, günü 1791 seviyesinden tamamlayarak, yüzde 1,50’nin üzerinde artış sergiledi. Dün piyasalar ABD kanadından gelen İşsizlik maaşı başvurularını ve dış ticaret açığı verilerini takip etti. İşsizlik başvuruları 260K seviyesinde gelerek Kasım’dan beri en yüksek seviyeye yakın seyrediyor. ABD Dış Ticaret Açığı ise yılın başından beri en düşük seviyesine geldi. İhracatın yüzde 1,7 artması ve ithalatın yüzde 0,3 düşmesiyle Dış Ticaret Açığı 79,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. ABD Merkez Bankası New York, küresel tedarik zincirleri üzerindeki baskının Temmuz ayında, önceki yılın ocak ayına göre en düşük seviyeye gerilediğini bildirdi. Ayrıca Fed Üyesi Mester dün verdiği demeçte, gelecek olan ekonomik verilere göre eylül ayı faiz oranlarını belirleyeceklerini söyledi ve enflasyon yüzde 2 hedefine geldiğinde faiz indirimleri gerçekleşebilir dedi. Bugün gözler altın yatırımcıları açısından önemini koruyan ve ABD’nin Eylül ayı için uygulayacağı Faiz politikası için bir o kadar çok öneme sahip olan Tarım Dışı İstihdam verisinde olacak ve beklenilenin altında gelecek olan veri resesyon endişesini daha da artıracaktır. bu durum değerli metalde talep yaratabilir. Veri TSİ 15:30’da açıklanacak. Veri ile küresel bazda sert hareketlenmeler yaşanabilir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1807 – 1825 - 1840 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1785 – 1773 - 1755 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dolar 18 lira sınırında

 

Elektrik tüketimi 12 ayın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)