BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yükseliş sürüyor----

Gram altında yükseliş sürüyor

Gram altında yükseliş sürüyor
24 Mayıs 2022 - 11:33 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 961,5 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.576 lira, Cumhuriyet altını 6.438 liradan satılıyor



Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 949,5 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 1,3 artışla 961,5 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.576 lira, Cumhuriyet altını da 6.438 liradan satılıyor.

Yükseliş eğilimini üst üste 5'inci işlem gününe taşıyan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artışla 1.856,7 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel çapta enflasyonist baskıların devamına işaret eden gelişmeler ve resesyon kaygılarının yatırımcıları temkinli olmaya ittiğini belirterek, güvenli limanlara olan talebin arttığını kaydetti.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da piyasaların odağında kalmaya devam ederken, dün Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic gelecek iki ay içinde beklenen yarım puanlık faiz artışlarının ardından enflasyon ve ekonomi üzerindeki etkiyi değerlendirmek için faiz artırımına eylülde ara vermenin mantıklı olabileceğini söyledi.

Bugün, devam eden Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında olacağını aktaran analistler, veri gündeminde ise dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) öne çıktığını ifade etti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 ve 1.800 doların destek, 1.880 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da tepki hareketi etkisini sürdürürken dün %0.36 yükseliş ile 1853.57 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Günlük grafiklerde göstergelerin pozitif görünümü korunuyor. Ancak saatlik grafiklerde güç kayıpları görüyoruz. Bu nedenle gün içi hareketlerde gevşeme eğilimi etkili olabilir. 1833$ seviyesi ilk destek noktası olarak takip edilebilir. 1853 ve 1877 seviyelerini kısa vadeli dirençler olarak verebiliriz.,
Gram/Altın’da yükseliş hareketi etkisini sürdürürken, Cuma günü %0.53 değer kazanımı ile 949.55TL’den kapanış gerçekleşti. 930 TL seviyesinin üzerinde yükseliş hareketi gücünü korurken, teknik göstergelerde de olumlu görünüm sürüyor. Trendin devamı halinde ise 960 ve 969 seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın; yükselen enflasyon, yavaşlayan büyüme ve küresel kriz endişeleri içinde artan talep üzerine geçtiğimiz haftayı uzun bir aradan sonra %1.9 seviyelerinde değer kazanımı ile kapattı. Yeni haftanın ilk işlem gününde de bu değer kazanımlarının korunduğu görüldü. Bu hareketlenmeler ile birlikte altın dün 1865 dolar seviyelerini test etti. Diğer yandan Çin’de Kovid vakaları yatırımcıları ilgilendiren bir unsur olarak yer almaya devam ediyor. Şangay, şehri bölümlere ayırarak risk seviyelerine göre kısıtlama uygulayacağını belirtti ve Pekin’de yetkililere vakalarda sıçrama yaşandığı duyuruldu. Dünyanın en büyük altın alıcısı Çin’deki bu gelişmeler, tedarik zincirinde sıkıntılara yol açabilir ve bu durum büyümenin yavaşlayabileceği endişelerini beraberinde getirebilir. Bugün gözler FED Başkanı Powell’ın konuşmasında olacak. Powell TSİ 19:20’de konuşacak. Öncesinde ise ABD kanadından 17:00’da açıklanacak olan Yeni Konut Satışları verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1865 – 1878 – 1892 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1850 – 1830 – 1800 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dolar 16 lirayı aştı

 

Dolar toparlandı, altın geriledi

 

Bu hafta borsa kaybettirdi, altın ve döviz kazandırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)