BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yukarı yönlü hareket----

Gram altında yukarı yönlü hareket

Gram altında yukarı yönlü hareket
25 Mayıs 2022 - 11:29 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 970,1 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.591 lira, Cumhuriyet altını 6.500 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,8 artışla 966,2 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,4 artışla 970,1 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.591 lira, Cumhuriyet altını da 6.500 liradan satılıyor.

Dün yükseliş eğilimini üst üste 5'inci işlem gününe taşıyarak günü yüzde 0,7 artışla 1.866,6 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,5 azalışla 1.858 dolardan işlem görüyor.

Analistler, enflasyon, büyüme ve daha fazla sıkılaşma odaklı endişelerin gündemdeki yerini koruduğunu belirterek, küresel piyasalarda oynaklığın devam ettiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da piyasaların odağında kalmaya devam ederken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının belirsiz etkileri, Ukrayna'daki savaş ve devam eden arz kısıtlamalarına işaret ederek, Fed'in sıkılaşma politikasında dikkatli davranması gerektiğini vurguladı.

ABD'de dün açıklanan verilere göre yeni konut satışları, konut fiyatları ve kredi faiz oranlarındaki artışın etkisiyle nisanda aylık yüzde 16,6 azaldı ve 591 binle Nisan 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Bugün Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının yanı sıra Fed'in toplantı tutanaklarının takip edileceğini aktaran analistler, ayrıca merkez bankası yetkililerinin açıklamalarının da yatırımcıların odağında olacağını kaydetti.

Analistler, bugün veri gündeminde ABD'de dayanıklı mal siparişlerinin öne çıktığını ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 ve 1.800 doların destek, 1.880 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

A1 Capital Yatırım bülteninde,' Gram/Altın’da yükseliş eğilimi etkisini sürdürürken, %1.75 oranında değer kazanımı ile 966.20TL’den kapanış gerçekleşti. Son günlerde, kur hareketlerinin ve Ons/Altın’da yaşanan yükselişin desteği ile orta vade de önemli direnç olarak gördüğümüz 969 seviyesi test ediliyor. Teknik göstergelerin pozitif görünümü bu direncin kırılması sonrasında hareketlerin ivme kazanabileceğini gösteriyor. 996 ve 1058 seviyeleri üst dirençler olarak takip edilebilir.

Ons/Altın’da kısa vadeli yükseliş hareketi etkisini sürdürürken dün %0.70 yükseliş ile 1866.58 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Günlük grafiklerde göstergelerde pozitif görünüm korunuyor. Ancak bazı kısa vadeli göstergelerin artık aşırı alım yani direnç seviyelerine yaklaştığını görüyoruz. Kısa vadeli direnç olarak takip ettiğimiz 1877$ seviyesinin altında kar satışlarına dikkat edilmeli' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği aşağı yönlü hareketlenmeler ile 16 Mayıs günü 1786 seviyelerini test eden ons altın, yaklaşık son 1 haftayı aşkın süredir toparlanma hareketleri sergiliyor. Bu hareketlenmeler ile altın dün 1870 dolar seviyelerini test etti. ABD 2 ve 10 yıllık tahvil getirilerinin 10 baz puandan fazla düşmesi ve aynı zamanda dolar endeksinin bir miktar zayıflaması, altında iştahı artırdı. ABD’de konut satışları beklenenin altında geldi ve bu durum ABD için resesyon beklentilerini daha da artırdı. Asya ve ABD’deki borsaların aşağı yönlü hareketleri, yatırımcıları altına iten bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor. Ekonomik büyümenin yavaşlaması ve yüksek enflasyon, ons altında talebin desteklenmesine sebep veriyor. IMF Başkan yardımcısı Gita Gopinnath; FED’in enflasyondaki yükselişi kontrol altına almak için para politikasında sıkılaşmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Çin kanadında ise kovid kaynaklı yaşanan krizde ekonomik veriler düşük seyirde gelmeye devam ediyor. Dün %0,75 oranında yükselen ons altın yeni günde 1864 dolar seviyelerinden açıldı. Bugün ekonomik takvimde TSİ 15:30’da Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişler ve TSİ 21:00’da Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Toplantı Tutanakları açıklanacak ve piyasalar tarafından yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğinde 1870 – 1890 – 1915 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1832 – 1807 – 1785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir' denildi.

Altın 2 haftanın zirvesinden geriledi

 

Türk halkı altına yatırımdan vazgeçmiyor  

 

Rezervler eriyor, dolar yükseliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)