BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yukarı yönlü hareket sürüyor----

Gram altında yukarı yönlü hareket sürüyor

Gram altında yukarı yönlü hareket sürüyor
02 Ağustos 2022 - 10:52 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.023 lira seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın 1.680 lira, Cumhuriyet altını da 6.850 liradan satılıyor

Dün ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,3 artışla 1.020 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 1.023 liradan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.680 lira, Cumhuriyet altını da 6.850 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, su dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1.764,6 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dün dünya genelinde açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin resesyon beklentilerini güçlendirmesi ve jeopolitik riskler nedeniyle altına olan talebin arttığını ifade etti.

Çin'in, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a gitmesinin askeri karşılık dahil ciddi sonuçlar doğuracağına dair sert uyarılarda bulunmasına karşın Amerikan televizyon kanalı CNN, Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaret etmesinin beklendiğini bildirdi.

Konuyla ilgili haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını aktaran analistler, bugün ayrıca ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların destek, 1.790 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftanın ilk işlem gününde 1764 seviyelerinden açılan ons altın, gün boyu izlediği seyirle bir miktar değer kazanımı yaşayarak günü yaklaşık yüzde 0,40 yükselişle 1772 seviyelerinde kapattı. Piyasalar dün ABD kanadından gelen PMI verisini takip etti. Temmuz’da söz konusu veri 52,8 gelerek, beklenilenin üzerinde bir artış gösterdi. Veri bir önceki ay 53,0 seviyesindeydi. Üretim ve İmalat sektörü Temmuz ayında da daralmaya devam etmesiyle son 2 yılın en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Altın yatırımcılarında gözler bu hafta açıklanacak olan İstihdam verilerinde olacak. Perşembe günü açıklanacak olan İşsizlik başvurularının ardından Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam verisi piyasaların yön bulmasında başrol oynayacak. Çin kanadından kötü gelen ekonomik veriler ve aynı zamanda yaşanan konut verilerindeki sıkıntı, Çin ekonomisinde yavaşlamaya sebep olurken bu durum ons altında baskı oluşturuyor. Hindistan ve Çin tüketici talebine dair endişeler artıyor. Ek olarak Pazar günü CBS’de konuşma yapan Fed’in güvercin yönlü olarak bilinen üyesi Neel Kashkari, enflasyon hedefimiz yüzde 2 ve enflasyonu aşağı indirmek için ne gerekiyorsa yapacağız söyleminde bulunarak faiz artışlarını desteklediğini belirtti. Yeni günde 1772 seviyesinden başlayan ons atında piyasalar, TSİ 17:00’de açıklanacak olan İş İmkanları Personel Değişim Oranı yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1785 – 1800 - 1815 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1768 – 1757 - 1745 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da yükseliş eğilimi haftanın ilk işlem gününde de etkili oldu ve %0.34 oranında değer kazanımı ile 1772.25$ dan kapanış gerçekleşti. Son günlerde yükseliş eğiliminde hareketeden Ons/Altın’nın teknik göstergelerinde pozitif görünüm sürüyor. Ancak uzun vadeli düşüş trend direncine yaklaşılmış olması kar satışlarının görülme olasılığını artırıyor. 1787$ seviyesi ara direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyenin aşılması sonrasında ise 1805’e kadar yükselişin devamı beklenebilir. Gram Altın haftanın ilk işlem gününü %0.28 değer kazanımı ile 1020.11TL’den tamamladı. Yükseliş eğilimi gücünü koruyor, ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı alım seviyelerine yükselmiş olması kar satışları görülme olasılığını artırıyor. 1033 ve 1042 seviyeseleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir. Bu direnç bandına yaklaşan hareketler sonrasında kar satışlarına dikkat edilmeli. 1000 ve 950TL seviyelerini ise kısa vadeli destekler olarak verebiliriz.' denildi.

İstanbul'da fiyatı en çok artan ve azalan ürünler açıklandı

 

Turizm eski haline dönüyor

 

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)