BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yön yukarı----

Gram altında yön yukarı

Gram altında yön yukarı
12 Ekim 2022 - 11:23 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 998 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.645 lira, Cumhuriyet altını 6.690 liradan satılıyor.

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,1 azalışla 996 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde, 998 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.645 lira, Cumhuriyet altını da 6.690 liradan satılıyor.

Üst üste beş işlem günü düşüş eğiliminde hareket eden altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,2 artışla 1.670 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve geçen hafta tahminlerden güçlü gelen istihdam verileri sonrası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) agresif faiz artışlarını sürdüreceği beklentileriyle doların güçlü kalmaya devam ettiğini ve bunun da altın fiyatlarını baskılandığını dile getirdi.

Bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarının yatırımcıların odağında olacağını aktaran analistler, veri gündeminde ise Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve ABD'de Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) öne çıktığını bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.650 ve 1.630 doların destek, 1.680 ve 1.700 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Haftanın üçüncü işlem gününde bugün gözler ABD kanadından gelecek olan ekonomik verilerde olacak. 15:30’da gelecek olan ÜFE verisi sonrasında; 21:00’da FOMC toplantı tutanakları izlenecek. Bununla birlikte yarın ise yine ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisi küresel bazda volatilitenin oldukça artmasına neden olacaktır. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD kanadından gelen tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşması ile FED’in yeni toplantısında 75 baz puanlık faiz artış yoluna gidebileceğine yönelik beklentilerde artmıştı. Bu beklentiler ile birlikte altında da baskılar oluştu. Diğer yandan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın devam etmesi doların ‘güvenli liman’ özelliğini ön plana çıkardı ve dolara kaçışlarda yaşandı. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1685 – 1705 - 1732 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1660 – 1642 - 1615 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde,'Ons/Altın’da dün tepki denemeleri zayıf kalırken, %0.15 oranında sınırlı değer kaybı ile 1666$ seviyesinde kapanış gerçekleşti. Son günlerde etkili olan geri çekilme eğiliminin hız kestiğini görüyoruz. Kısa vadeli göstergelerdeki zayıf görünüme rağmen1654 dolar seviyesi ilk önemli destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğin üzerinde kısa vadeli taban oluşumu ile birlikte tepki denemeleri görebiliriz. Ancak 1654$ desteğinin üzerinde kalınamaması gevşeme eğilimi hızlandıracaktır. Gram/Altın’da dün tutunma çabası ile birlikte tepki denemeleri görülmesine rağmen, tepki atakları zayıf kaldı ve %0.06 çok sınırlı değer kaybı ile 996.06TL seviyesinden kapanış gerçekleşti. 22 (basit) ile 50 (üssel) ortalamalarının üzerinde destek oluşturma çabası görülürken, göstergelerde bozulmasürüyor. 994TL desteğinin üzerinde tutunma çabası ile birlikte tepki denemeleri görebiliriz. Ancak bu desteğinin kırılması geri çekilme eğilimini tekrar hızlandıracaktır.' denildi

Altında gözler ABD enflasyon verisinde

 

Dolarda gözler ABD'ye çevrildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)