BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yön yukarı----

Gram altında yön yukarı

Gram altında yön yukarı
30 Mart 2022 - 11:13 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 905 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.485 lira, Cumhuriyet altını 6.060 liradan satılıyor.


Dün, dolar kuru ve ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 2,9 azalışla 897,5 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,8 artışla 905 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.485 lira, Cumhuriyet1 altını da 6.060 liradan satılıyor.

Dün, Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleştirilen müzakereden olumlu sinyallerin alınmasının ardından 1.890,3 dolar ile mart ayının en düşük seviyesini görmesine karşın günü 1.919,6 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,1 artışla 1.921,3 dolardan işlem görüyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının küresel piyasalar için başlıca risk unsuru olmaya devam ettiğini belirterek, müzakerelere ilişkin gelişmelerin altın fiyatlarında dalgalanmaya sebep olduğunu ifade etti.

Bugün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'ın konuşmasının piyasaların odağında olacağını aktaran analistler, veri gündeminde ise ABD'de büyüme ve ADP özel sektör istihdamı, Almanya'da enflasyon ile Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksinin öne çıktığını söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların destek, 1.950 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 5 hafta geride kaldı. Sahada askeri süreç devam ederken heyetler dün İstanbul’da toplandı. Türkiye’nin aralarında olduğu 8 ülkenin garantörlüğünde anlaşmaların sağlanması istendi ve 4 saat süren müzakere sonunda yapılan açıklamalar yüz yüze görüşmelerin devam edeceği yönündeydi. Görüşmeler sonrasında yapılan ılımlı açıklamalar piyasalarda olumlu etki yarattı. Altında yaşanan baskı ile birlikte yaklaşık %2 düşüş yaşandı ve dün 1900 doların altında fiyatlamalar görüldü. Rusya-Ukrayna savaşından gelen barış yönlü haberler ons altında iştahı azaltıyor. Bu hafta uluslararası haber akışları ve savaşın nasıl yön bulacağı konusundan ziyade piyasalar için odak noktası Cuma günü açıklanacak olan ABD Tarım Dışı İstihdam verisi olacak ve piyasalar tarafından yakın takip edilecek. Bugün ekonomik veride TSİ 15:15’de ADP Tarım Dışı İstihdam değişikliği, TSİ 15:30’da GSYİH verileri küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1945 – 1970 – 2000 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1910 – 1880 – 1852 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Dün etkili olan satışlar ile 1890$ seviyesine kadar gerileyen Ons/Altın gün içinde gelen tepki alımları ile toparlandı ve %0.17 oranında sınırlı değer kaybı ile 1919.57 seviyesinden tamamladı. Dün yaşanan sert oynaklığa rağmen kapanışının 1916$ seviyesinden gerçekleşmiş olmasını tepki hareketleri açısında olumlu buluyoruz.Teknik göstergelerin zayıf görünümü nedeniyle temkinli iyimser kalmayı tercih ettiğimiz Ons/Altın’da bu desteğinin altına inilmedikçe tepki potansiyelinin güçlenmesini bekliyor olacağız.
Gram Altın’da önceki gün etkili olan kar satışlarının dünde devamı görülürken, 886 TL seviyesine kadar geri çekilen Gram Altın sonrasında yaşanan tepki hareketi ile toparlandı ve günü 899 TL seviyesinden tamamladı Dün yaşanan %2.42 oranındaki değer kaybı sonrasında bu günün ilk saatlerinde tepki hareketleri gözlemlediğimiz Gram Altın’da 912TL seviyesini ara direnç olarak takip edeceğiz. Gün içi hareketlerde hız kazanabilmesi için bu direnç kırılmalı. 925 ve 950 seviyeleri ise kısa vadeli üst direnç noktaları olarak takip edilebilir. 890-886 TL bandını ise gün içi destek seviyeleri olarak verebiliriz .' denildi.

Altında müzakere etkisi

 

Petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareket

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)