BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yeni rekor----

Gram altında yeni rekor

Gram altında yeni rekor
02 Şubat 2023 - 11:13 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından 1.184 lira seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın 1.940 lira, Cumhuriyet altını 7.870 liradan satılıyor

Gram altın Fed faiz kararı sonrası rekor kırdı. Dün, ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,23 artışla 1.181 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de artışla başlamasının ardından saat 10.35 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,25 üzerinde 1.184 liradan seviyeden işlem görüyor. Böylece gram altın tarihi yüksek seviyeye ulaşmış oldu. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.940 lira, Cumhuriyet altını da 7.870 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün yüzde 1,3 değer kazancıyla günü 1.954 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda 1.958 dolardan işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) dünkü toplantıda politika faizini 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltirken, bugün gözler Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının para politikası kararlarına çevrildi.

Fed Başkanı Jerome Powell, dünkü basın toplantısında ilk defa dezenflasyonist sürecin başladığını dile getirirken, cesaret verici olmakla birlikte enflasyonun sürekli bir düşüş patikasında olduğundan emin olmak için daha fazla kanıta ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda gelecek ay Fed'in yüzde 83 ihtimalle 25 baz puan faiz artırması öngörülürken, mayıstan itibaren bankanın Faiz oranlarını sabit tutacağı tahmin ediliyor.

Bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi öngörülüyor.

Analistler, veri gündeminde ise ABD'de fabrika siparişleri ve haftalık işsizlik başvurularının öne çıktığına değinerek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.930 doların destek, 1.980 ve 2.000 doların direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altında yükseliş takip ediliyor. Teknik olarak yükselen kanalın üst bandı direnç olarak değerlendirilebilir. Dün Fed faiz kararı odaktaydı. Buna göre Fed politika faizini beklendiği üzere 25 baz puan artırarak %4,50-4,75 seviyesine yükseltti. Kararın ardından açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Powell’ın enflasyonda zirvenin görüldüğü ve dezenflasyonist sürece girildiği fakat %2’lik enflasyon hedefine ulaşmak için faiz artırımının devam etmesi gerektiği ifadeleri piyasada güvercin algılandı. Diğer yandan dün izlenen ABD PMI verileri eşik değerin altında kalarak zayıf görünümünü korudu. Yarın takip edilecek ABD Tarım Dışı İstahdam verisinin küresel risk iştahı ve ons altın fiyatlamalarında belirleyici olması beklenebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım bülteninde, 'Teknik olarak güçlü seyreden ons altında 1,900 seviyesini yukarı trendin korunması adına önemli destek olarak izliyoruz. Bu seviye üzerinde kalındıkça 1,980-2,000 dirençleri hedef olarak izlenebilir. Yukarı trendin devamı adına gümüşte de 24,5 bölgesinin aşılması gerektiğini düşünüyoruz.' denildi.

Dolar/TL, Fed faiz kararı sonrası yatay fiyatlanıyor

 

Altın fiyatları Powell'ın açıklamaları sonrası yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)