BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında yeni rekor----

Gram altında yeni rekor

Gram altında yeni rekor
24 Ocak 2023 - 11:06 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1938 dolara yükselirken gram altın da 1.173 lirayla yeni tarihi zirvesini gördü. Çeyrek altın 1.920 lira, Cumhuriyet altını 7.790 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,23 artışla 1.168 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,43 üzerinde 1.173 kadar çıkarak yeni tarihi zirvesini gördü.. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.920 lira, Cumhuriyet altını da 7.790 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün yüzde 0,2 değer kazanarak günü 1.931 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda 1.940 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıldığını belirterek, Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatacağı beklentilerinin altın fiyatlarını desteklediğini kaydetti.

Küresel çapta resesyon riski ve para politikalarının seyrine ilişkin belirsizliklerin yatırımcıların odağında kalmaya devam ettiğini aktaran analistler, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 doların destek, 1.950 ve 1.970 dolar direnç konumunda olduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altında pozitif momentum korunmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde merkez bankasının altın rezervlerini artırdığına ilişkin haberleri takip ettiğimiz Çin’de bu hafta piyasalar tatil. ABD’de ise Fed yetkililerinin güvercin söylemleri resesyon endişelerini azaltırken küresel risk iştahını destekliyor. Tiskli varlıklara girişler takip edilirken ons altın da yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. Bugün açıklanacak ABD ve Euro Bölgesi PMI verilerinin risk iştahı ve ons altın fiyatlamaları üzerinde belirleyici olması beklenebilir.' denildi.

Vakıf Yatırım bülteninde, 'Teknik olarak güçlü seyreden ons altında 1,895 seviyesini yukarı trendin korunması adına önemli destek olarak izliyoruz. Kısa vadede 1,950-2,000 seviyelerini direnç olarak takip edeceğiz.' denildi.

Dolar/TL dar bantta fiyatlanıyor

 

Almanya'da tüketicilerin karamsarlığı azalıyor

 

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)