BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında sınırlı yükseliş ----

Gram altında sınırlı yükseliş

Gram altında sınırlı yükseliş
23 Haziran 2022 - 11:17 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.025,7 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.683 lira, Cumhuriyet altını 6.872 liradan satılıyor

Dün altının gram fiyatı, ons altındaki yükselişe paralel değer kazanarak günü yüzde 0,3 artışla 1.024,8 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışının 0,1 üzerinde 1.025,7 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.683 lira, Cumhuriyet altını da 6.872 liradan satılıyor.

Dün, yüzde 0,2 artışla 1.837,6 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışın hemen altında 1.837,2 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamaları sonrası piyasalarda karışık bir seyir izlendiğini bildirdi.

Powell'ın ABD Kongresi'nde bugün devam edeceği sunumu ve sonrasında vereceği mesajların yatırımcıların odağında bulunduğunu belirten analistler, Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin açıklamalarının da takip edileceğini kaydetti.

Dün, ABD Senato'sunda para politikası raporunu paylaşan Powell, bankanın temmuz sonrası için politikalarının gelecek makroekonomik verilere göre toplantıdan toplantıya kararlaştırılacağını dile getirdi. Powell, yükselen enflasyona karşı 100 baz puanlık faiz artışının masada olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine ise "Hiçbir amaç için masadan bir şeyi kaldırmayacağım." yanıtını verdi.

Analistler, bugünün veri gündeminde ise dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endekslerinin (PMI) yanı sıra ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve ödemeler dengesinin öne çıktığını ifade ederek, tahvil ve döviz piyasasının seyrinin de izlenmesi gerektiğini söyledi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.810 doların destek konumunda olduğunu vurgulayan analistler, 1.870 doların direnç olarak takip edileceğini belirtti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dün 1832 seviyelerinden açılan ons altın, Fed Başkanı Powell’ın konuşması sırasında 1847 seviyesini test etse de, gün boyu izlediği dalgalı seyirde günü 1838 seviyelerinden kapattı. Powell Senato Bankacılık Komitesi’ne yaptığı konuşmada, enflasyonun global sorun olduğunu ve enflasyonun talep ve emtia kaynaklı olduğunu aynı zamanda fiyat istikrarını sağlamak için ilave faiz artışlarının piyasalar için uygun olduğunu belirtti. Ek olarak işsizlik seviyelerinden bahseden Powell; işçi talebinin çok güçlü olduğunu, işçi arzının baskılanmaya devam ettiği ve iş ilanlarının tarihi seviyelerde olup ücretlerin çok yükseldiğinin de vurguladı. Ek olarak Powell, resesyon hakkında olasılığı yüksek bulmadığını büyümenin yavaşladığını ve finansal koşullardaki sıkılaşma büyümeyi etkilemeye devam edeceğini söyledi. Özetle Powell, enflasyonun seyrine göre hareket edeceklerini ve gerekli Faiz artışlarından çekinmediklerini piyasalara vurguladı. Bugün gözler tekrardan Powell’ın Finansal Hizmetler Komitesin’e yapacağı konuşmada olacak. Konuşma TSİ 17:00’de başlayacak, piyasalarda volatiliteye sebep olacaktır. Aynı zamanda bugün ekonomik takvimde TSİ 15:30’da İşsizlik haklarından yararlanma başvuruları piyasalar tarafından yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak incelediğimizde 1845 – 1860 – 1875 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1830 – 1815 – 1800 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da zayıf seyir sürüyor. Dün yükseliş denemeleri görülmesine rağmen, ataklar zayıf kaldı ve %0.24 oranında sınırlı değer kazanımı ile 1837.39$ seviyesinden kapanış gerçekleşti.

Teknik göstergelere baktığımızda ise göstergelerin negatif görünümü yükseliş hareketlerini desteklemiyor.Kısa vadeli hareketler açısından 1833-1877$ bandını ilk destek ve dirençler olarak takip ediyoruz. Bu seviyelerin kırıldığı yönde hareketler hızlanacaktır.

Gram/Altın’da dün hafif alıcılı bir seyir izlenmesine rağmen yükseliş denemeleri zayıf kaldı ve %0.31 oranında sınırlı değer kazanımı ile 1024.99 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Kısa ve orta vadeli göstergelerde bozulmanın sürdüğünü görüyoruz. 1000TL seviyesini kısa vadeli hareketler açısından ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğinin kırılması sonrasında gevşeme eğiliminin hızlandığını görebiliriz. 981 ile 968 seviyeleri ise yaşanabilecek geri çekilme sonrasında kısa vadeli alt destekler olarak takip edilebilir.' denildi.

Dinamik Yatırım analizinde, 'Altın, 1829 destek seviyesi üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde 4 saatlik bar kapanışlarına devam etmesi halinde tepki alımları gündeme gelebilir. Bu durumda ilk direnç seviyemiz 1854 olacaktır. Olası, 1829 seviyesi altındaki fiyat oluşumlarında ise 1805 destek seviyesini izliyor olacağız.' denildi.

Dolar yükselişini sürdürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)