BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında hareket yukarı yönlü----

Gram altında hareket yukarı yönlü

Gram altında hareket yukarı yönlü
19 Nisan 2022 - 10:58 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 933 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.529 lira, Cumhuriyet altını 6.247 liradan satılıyor.

Dün, ons altın fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,4 artışla 932,2 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışına göre yüze 0,1 artışla 933 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.529 lira, Cumhuriyet altını da 6.247 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda yatay seyirle 1.979,5 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin giderek daha da şahinleşen yönlendirmeleri, Rusya-Ukrayna savaşında yeniden şiddetlenen çatışmalar ve Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik devam eden endişelerle emtia piyasalarında oynaklığın devam ettiğini bildirdi.

Bugün, Bahar Toplantıları kapsamında Uluslarası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ile Dünya Bankası Başkanı David Malpass'ın bir araya gelmesinin beklendiğini aktaran analistler, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın, IMF ve Dünya Bankası başkanlarının da katılımıyla gıda güvensizliğine yönelik toplantıda gerçekleştireceği konuşmanın önemine vurgu yaptı.

Analistler, Dünya Bankası Başkanı David Malpass'ın, savaştan kaynaklanan ekonomik sıkıntılara yanıt olarak 170 milyar dolar büyüklüğünde 15 aylık yeni bir finansman paketini görüşeceklerini belirttiğini anımsatarak, bunun yaklaşık 50 milyar dolarının gelecek 3 ay içinde dağıtılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Bugünün veri takviminde ABD'de açıklanacak konut başlangıçları ve inşaat izinlerinin öne çıktığını dile getiren analistler, Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin haber akışının da yatırımcıların odağında bulunduğunu kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 doların destek, 2.010 doların direnç konumunda olduğunu söyledi.

A1 Capital Yatırım bülteninde,'Haftanın ilk işlem gününde 1998 seviyesine kadar yükselen Ons/Altın gün ortasından sonra etkili olan satışlar ile geriledi ve %0.26 oranında yükseliş ile 1978.71$ seviyesinden kapandı. 1965$ seviyesi kısa vadeli işlemlerde ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Teknik göstergelerin zayıflıyor olması satış baskısının artabileceğini gösterirken, 1965$ seviyesinin kırılması Ons/Altında geri çekilmeyi hızlandıracaktır.
Dün 941 seviyesine kadar yükselen Gram Altın’da gün ortasından sonra artan satışlar ile geri çekilme yaşandı ve %0.37 oranında yükseliş ile 932.18TL seviyesinden kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli bazı göstergelerin günlük ve gün içi grafiklerde güç kaybediyor olması satış baskısının artabileceğini gösteriyor. Bu nedenle 920TL desteği yakından takip edilmeli. Bu desteğinin üzerinde kalınamaması geri çekilmeyi hızlandıracaktır. 950 TL seviyesini ise kısa vadeli hareketler açısından ilk direnç noktası olarak verebiliriz' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Bu Haftaya da yükselişle başlayan ons altın, son beş haftanın en iyi seviyelerinin yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştirmişti. Goldman Sachs’ın ABD ekonomisi için iki sene içinde %35’lik resesyon riski açıklamasının ardından artan resesyon endişeleri, yüksek enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı altındaki yukarı yönlü hareketlenmelerin başlıca nedenleri arasında yer aldı. Ons altın haftanın ilk işlem gününde 1998 seviyelerini test ederek son bir ayı aşkın sürenin en yüksek seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştirdi. Rusya-Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinin sekmeye uğraması, Putin’in askeri operasyonların devam edeceğine yönelik açıklamaları ve Ukrayna’da stratejik öneme sahip Maripol şehri için Ukraynalı yetkililer şehrin savunmasının Rus güçleri tarafından çembere alındığını açıklamaları jeopolitik riskleri sıcak tutuyor. Bununla birlikte piyasalardaki güvenli liman ihtiyacını artıyor. Diğer yandan hafta içerisinde St. Louis Başkanı Bullard; FED’in 75 baz puanlık faiz artışının imkansız olmadığı açıklamasında bulundu. Bugün ekonomik takvimde TSİ 15:30’da ABD’de açıklanacak olan İnşaat izinleri verisi takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1980 – 1990 - 2000 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1965 – 1950 - 1940 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Analistler altın fiyatları için ne öneriyor

 

Avrupa'da gaz fiyatları düşüşte

 

Altın beş haftanın zirvesine yakın seyrediyor

 

Petrolde yükseliş sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)