BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında düşüş----

Gram altında düşüş

Gram altında düşüş
16 Kasım 2022 - 11:13 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.062 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.750 lira, Cumhuriyet altını 7.090 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel 1.069 liraya çıkarak rekor seviyeye yükselen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,4 değer kazancıyla 1.064 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne ise düşüşle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,2 azalışla 1.062 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.750 lira, Cumhuriyet altını da 7.090 liradan satılıyor.

Dün yükseliş eğilimini üst üste dördüncü işlem gününe taşıyarak günü yüzde 0,4 artışla 1.778 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,3 altında 1.774 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de enflasyonun tepe yaptığına yönelik güçlenen beklentilere karşın dün artan jeopolitik risklerle altına olan talebin arttığını bildirdi.

Polonya'nın Ukrayna sınırındaki bir köyüne kaynağı bilinmeyen füzelerin düştüğü haberi ile risk algısının arttığını aktaran analistler, füzelerin Ukrayna hava savunma füzeleri olabileceği yönündeki haberlerle bugün altının ons fiyatının sakin bir seyir izlediğini kaydetti.

Analistler, bugün ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanımı verilerinin yanı sıra ABD ve Avrupa merkez bankaları yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların destek, 1.790 doların direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,'Son günlerde piyasalar ABD kanadından gelen ekonomik verileri takip etti. Geçtiğimiz hafta beklentilerin altında gelen enflasyon verisi sonrasında dün açıklanan ÜFE verisinin de beklentilerin altında gerçekleşmesi değerli metaller üzerindeki baskıların azalmasına sebep oldu. Bu gelişmeler ile birlikte ons altında da yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Diğer yandan bu hareketlenmeler dün akşam saatlerinde gelen son dakika haberi ile frenlendi. Gelen haber akışına göre Polınya’nın Ukrayna sınırı yakınlarındaki bir şehrine roket düştü ve bu sebeple iki kişi hayatını kaybetti. Bilindiği gibi Polonya NATO üyesi ve bu gelişme sonrasında NATO’da acil toplantı gerçekleşti. Jeopolitik riskler birden artarken ABD Başkanı Biden; roketin Rusya’dan ateşlenmiş olma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti ve bu açıklama doları yükseltti. Yeni günde 16:30’da ABD kanadından gelecek olan Perakende Satışlar verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1802 – 1830 - 1857 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1750 – 1730 - 1715 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da kısa vadeli yükseliş hareketi gücünü korurken, %0.35 oranında değer kazanımı ile 1778 seviyesinden tamamlamıştır. Teknik göstergeler gücünü korumaya devam etmektedir. Bu seyir pozitif görünümü destekliyor. Hareketinin devamlılığı durumunda 1808 seviyesi hedeflenebilir. Bu dirence yaklaşan hareketler sonrasında kar satışları da görülebilir. Trendinin devamı halinde ise 1879 ve 1998 seviyeleri üst dirençler olarak takip edilebilir. 1753 seviyesini gün içi ilk destek olarak takip edebiliriz.

Gram altın dün günü %0.37 değer kazanımıyla 1064.02 seviyesinden tamamladı. Tarihi zirvesini yenileyen gram altının kısa venorta vadeli teknik göstergelerine bakıldığında toplarlama gösterdiği görülüyor. İlk direnç olarak 1073 seviyesini öngörüyoruz. Bu direncin aşılamaması halinde kar satışlarına dikkat edilmelidir. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlandığında 1100 direnç noktasına doğru hızlı ivme kazanabilir. İlk destek noktasını 1033 seviyesi olarak verebiliriz. 1033 seviyesinin kırılması sonrasında 1003 ve 967 destek noktaları takip edilebilir.' denildi.

Dolar/TL yatay seyrediyor

 

Altın'da yön arayışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)