BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın yükselişini sürdürüyor----

Gram altın yükselişini sürdürüyor

Gram altın yükselişini sürdürüyor
01 Ağustos 2022 - 11:21 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.018 lira seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın 1.670 lira, Cumhuriyet altını da 6.824 liradan satılıyor.

Cuma günü ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 artışla 1.017,3 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1.018,2 liradan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.670 lira, Cumhuriyet altını da 6.824 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, su dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1.764,6 dolardan işlem görüyor.

Analistler, özellikle ABD’de açıklanan son verilerin küresel resesyona ilişkin endişeleri artırması ve buna paralel ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha yavaş faiz artışına gideceği beklentilerinin geçen hafta altın fiyatlarını desteklediğini söyledi.

Bu hafta Fed yetkililerinin resesyon ve gelecek dönem para politikası hakkında yapacağı değerlendirmelerin yanı sıra hafta boyunca İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı ile yoğun veri ve haber gündeminin takip edileceğini ifade eden analistler, bugünün veri gündeminde, dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerinin öne çıktığını kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.750 doların destek, 1.790 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Hafta başı 1727 seviyelerinden başlayan ons altın, hafta boyunca gösterdiği kademeli artışlarıyla haftayı mart ayının başından bu yana ilk defa yüzde 2,23 artışla 1765 seviyesinden tamamladı. Bu artışın arkasında, zayıflayan dolar ve düşen tahvil getirilerinin yanında, ABD’nin teknik olarak resesyona girmesi, değerli metal yatırımcılarını altına iten kuvvet oldu. Geçen hafta piyasalar Fed Faiz kararını ve ardından bölgeden gelen büyüme verisini takip etti. Beklentilere paralel 1980 yılından bu yana art arda yaptığı 75 baz puan faiz artışıyla Fed, sıkı politikasına devam etti ve ardından gelen büyüme verisi yıllık bazda 0,9 daraldı ve ABD ekonomisi teknik olarak resesyona girmiş bulundu. Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyonu dizginlemek adına uygulanan politikalarda ekonomide bir yavaşlama görülmesi muhtemel ve kabul edilebilir olduğunu belirtti ve bu durumun ülkenin resesyona girdiği anlamına gelmediğini vurgulayarak resesyonu reddetti. ABD ekonomisi 2 çeyrek üst üste daralmasıyla piyasalarda, faiz artışlarında bir yavaşlama olabilir beklentisi oluştu ve ons altın bu durumundan pozitif etkilenerek değer kazandığını söyleyebiliriz. Yeni güne 1764 seviyesinden başlayan ons altında piyasalar, TSİ 17:00’de ABD’den gelecek olan ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi(PMI) yakından takip edilecektir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1771 – 1790 - 1810 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1757 – 1745 - 1732 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.


A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Gram Altın’da yükseliş eğilimi Cuma günüde etkili oldu ve günü %0.46 değer kazanımı ile 1017.26TL’den tamamladı., Teknik göstergelerde pozitif görünüm korunuyor. Ancak bazı kısa vadeligöstergelerin aşırı alım seviyelerine yükselmiş olması ve son günlerde etkili olan alımlar ile kısa vadeli dirençlere yaklaşılmış olması kar satışları açısından risk oluşturuyor. Gün içi hareketlerde İlk direnç noktası olarak 1033 TL seviyeni takip edeceğiz. Bu seviyenin aşılması sonrasında ise 1042- 1058 TL dirençleri hedeflenebilir.
Ons/Altın’da tepki hareketi etkisini sürdürürken, Cuma %0.58 oranında değer kazanımı ile 1766’dan kapanış gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta etkili olan tepki hareketi sonrasında kısa vadeli göstergeler aşırı alım seviyelerine ulaşmış durumda. Ancak göstergelerde şimdilik net bir güç kaybı görülmüyor 1758$ seviyesi ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Bu seviyenin üzerindeki hareketlerde ise 1787 ve 1805 seviyelerini üst dirençler olarak verebiliriz.' denildi.

Dolarda yükseliş sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)