BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın yeni haftada yükselişte----

Gram altın yeni haftada yükselişte

Gram altın yeni haftada yükselişte
26 Eylül 2022 - 11:26 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 976 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.610 lira, Cumhuriyet altını 6.550 liradan satılıyor

Geçen haftanın son işlem gününde, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,2 azalışla 973 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 976 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.610 lira, Cumhuriyet altını da 6.550 liradan satılıyor.

Geçen hafta düşüş eğilimini üst üste iki haftaya taşıyarak yüzde 1,9 değer kaybeden altının ons fiyatı, bugün 1.627 dolarla Nisan 2020'den bu yana en düşük seviyesini test etmesinin ardından gelen tepki alışları ile 1.646 dolar seviyesinde dengelendi.

Analistler, enflasyonist endişelerle yüksek faiz ortamının devam edeceği beklentileri ve bu paralelde artan resesyon kaygılarının derinleştiğini belirterek, doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazanmayı sürdürdüğünü söyledi.

Bu hafta açıklanacak yoğun veri gündeminin yanı sıra merkez bankası yetkililerinin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını aktaran analistler, döviz piyasasındaki hareketlerin de yakından izleneceğini kaydetti.

Analistler, bugünün veri gündeminde, Almanya'da Ifo Endeksleri ve ABD'de Dallas Fed İmalat Sanayi Endeksi'nin öne çıktığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.620 ve 1.600 doların destek, 1.670 ve 1690 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Geçtiğimiz hafta merkez bankalarının karar haftasıydı ve küresel bazda merkez bankalarının sıkılaşma adımlarının devam ettiği görüldü. Faizlerin yükselmesi ile herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskı da artıyor. Artan bu baskı ile birlikte ons altın aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiriyor. Bu hareketlenmeler ile birlikte yaklaşık olarak son iki buçuk yılın en düşük seviyelerinde fiyatlamalar yaşanıyor. Haftaya genel olarak baktığımızda Cuma günü ABD kanadından gelecek olan büyüme verisi oldukça dikkat çekiyor. FED sıkılaşma adımları için ülkeden gelen verileri yakından takip ediyor. Ons altın yeni haftaya 1643 seviyelerinde başlangıç yaptı. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1655 – 1670 - 1682 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1635 – 1625 - 1612 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Geçtiğimiz hafta 1654 seviyesinin üzerinde tutunan Ons/Altın’da Cuma gün satış baskısı etkisini artırdı ve %1.66 oranında değer kaybı ile 1643 seviyesinden kapanış gerçekleşti. 1650$ desteğinin kırılmış olması zayıf görünümü artırırken, göstergelerde de bozulma sürüyor. Bu seviyenin altında yaşanacak geri çekilmelerde ise 1600 ve 1570 seviyeleri kısa vadeli destekler olarak takip edilebilir.
Gram/Altın’da Cuma günü satış baskısı etkili olurken, %1.24 oranında değer kaybı ile 972.90 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Teknik göstergeleri zayıflayan Gram Altında kısa vadeli hareketler açısında kritik seviyelerdeyiz. 971TL seviyesi kısa vade açısından ilk önemli destek olarak takip edilebilir. Geçtiğimiz hafta üzerinde hareket edilen bu desteğinin kırılması geri çekilme eğilimin, hızlandıracaktır.' denildi.

Sterlinde yeni dönem

 

Ekonomik güven endeksleri arttı

 

Altın fiyatlarında güçlü dolar baskısı

 

Dolar tarihi zirvesini yeniledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)