BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın geriledi----

Gram altın geriledi

Gram altın geriledi
28 Nisan 2022 - 11:41 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 896 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.469 lira, Cumhuriyet altını 6.005 liradan satılıyor.

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1 azalışla 897,6 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.25 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,2 azalışla 896 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.469 lira, Cumhuriyet altını da 6.005 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dün yüzde 1 değer kaybetmesinin ardından şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,1 azalışla 1.885 dolardan işlem görüyor.

Analistler, devam eden jeopolitik riskler, merkez bankalarına yönelik sıkılaştırma beklentileri ve küresel büyümeye dair artan kaygılarla emtia piyasalarında oynaklığın devam ettiğini bildirdi.

Dolardaki değerlenmenin altının ons fiyatını baskıladığını aktaran analistler, bugünün veri gündeminde ABD'de büyüme, Almanya'da enflasyon ve Avro Bölgesinde tüketici güven endeksi verilerinin öne çıktığını kaydetti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.850 doların destek, 1.900 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Gram/Altın dün etkili olan satışlar ile %0.98 oranında değer kaybetti ve günü 897 TL’den tamamladı. Gram altında gevşeme eğilimi etkisini sürdürürken, ara desteklerin kırıldığı görülüyor. Teknik göstergelerin zayıf görünümü geri çekilme eğilimin devam edebileceği gösterirken, 886 seviyesi gün içi hareketlerde ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğe yaklaşan hareketler sonrasında tepki hareketleri görebiliriz.
Ons/Altın‘da satış baskısı etkisini sürdürürken, dün %0.92 oranında değer kaybı ile 1887.78$ seviyesinden gün tamamlandı. Son günlerde hızlanan satışlar ile kısa vadeli destekler hızla kırıldı. Dün üzerinde kapanış gerçekleşen 1877$ desteğinin de sabah saatlerinde kırıldığını görüyoruz. Günlük ve saatlik grafiklerde göstergelerin negatif görünümü satış baskısının devam edebileceğini gösterirken, bugünkü işlemlerde 1877$ seviyesinin altında yaşanacak satış baskısının önümüzdeki günlerde devam edebileceğini gösterecektir.' denildi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın bu haftanın başından beri yaklaşık olarak %2.50 üzerinde düşüş sergiledi. Haftaya 1930 seviyesinde başlayan altın, bu sabah saatlerinde 1880 dolar seviyelerine kadar aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kremlin Sarayı’nda görüştü ve savaş seyri ile ilgili barış yönünde mesajlar verdi. Putin; devam eden askeri operasyona rağmen, diplomatik olarak anlaşmaya varabileceğimizi umduğumuzu bildirmek isterim. Müzakereler yapıyoruz ve onları reddetmiyoruz açıklamasında bulundu. Bu barış yönlü açıklama piyasalar açısından bir miktar iyimser karşılandı. Diğer taraftan Fed’in agrasif sıkılaşma politikası altın kanadında bir başka baskı unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Toplantı 3-4 Mayıs’ta gerçekleşecek ve banka kararını 4 Mayıs’ta açıklayacak. Beklenti FED’in 50 baz puanlık faiz artışı yönünde ağırlık kazanmış durumda. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1890 – 1920 – 1945 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1870 – 1845 – 1815 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Küresel altın talebinde artış

 

Altında Fed baskısı: Son iki ayın en düşük seviyesinde

 

Rusya altınlarını nerede saklıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)