BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın geriledi----

Gram altın geriledi

Gram altın geriledi
25 Mart 2022 - 10:52 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 932 lira seviyesinde işlem görüyor.Çeyrek altın 1.528 lira, Cumhuriyet altını 6.244 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,2 artışla 936,8 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 10.35 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,5 azalışla 932 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.528 lira, Cumhuriyet altını da 6.244 liradan satılıyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşı ve Rusya'ya karşı uygulamaya alınan yaptırımların yanı sıra Çin'in Rusya'dan iskontolu petrol aldığına yönelik söylentilerin ABD ile Çin arasında da tansiyonu artırabileceği endişesinin emtia piyasalarında oynaklığı arttırdığını belirtti.

Dün bu gelişmeler ev artan enflasyon beklentileri ile yükseliş eğilimini sürdüren altının ons fiyatı, günü yüzde 0,7 artışla 1.957,3 dolardan tamamladı. Altının ons fiyatı, şu dakikalarda ise dünkü kapanışına göre yüzde 0,2 düşüşle 1.954,2 dolardan işlem görüyor.

ABD Başkanı Joe Biden, dün Brüksel'de düzenlenen NATO, G7 ve AB Liderler Zirvesine katılırken, Rusya'nın G20 ülkeleri arasından çıkarılmasını desteklediklerini söyledi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise aralarında Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın başkanının da bulunduğu 400’den fazla Rus elit, Duma üyeleri ile savunma şirketlerine Ukrayna savaşı bağlamında yeni yaptırımlar getirildiğini duyurdu.

Avrupa ülkeleri de Putin’in doğalgaz ithalatı bedellerinin ruble ile ödenmesi yönündeki talebini sözleşme ihlali olacağı gerekçesiyle reddetti.

Öte yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri sözle yönlendirmelerinde 50 baz puanlık faiz artışını desteklemeye devam ediyor.

Dün açıklamalarda bulunan Chicago Fed Başkanı Charles Evans, faizleri 25 baz puan artırmak konusunda daha rahat olduğunu ancak gerektiğinde 50 baz puanlık artışlara destek verebileceğini söyledi.

Bugün devam eden Avrupa Liderler Zirvesi'nin yanı sıra Almanya'da Ifo iş ortamı güven endeksi ve ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ile bekleyen konut satışları verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.950 ve 1.930 doların destek, 1.990 doların direnç konumunda olduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla artan jeopolitik riskler ve küresel belirsizlik nedeniyle Mart başında 2070 dolara çıkarak zirveleri test eden ons altın, geçtiğimiz günlerde FED Başkanı Powell’ın şahin açıklamalarını takip etti. Diğer Eyalet Fed Başkanlarının da Powell’ın konuşmalarını destekleyici şahinvari ve faiz artırımı odaklı açıklamaları ardından altında aşağı yönlü baskılar arttı ve altın 1900 dolar seviyelerine kadar indi. Agresif Fed açıklamaları ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişin baskısıyla bu hafta içinde yatay seyreden ons altın fiyatları, dün itibari ile yükselişe geçti. Rusya-Ukrayna gerilimi bunun yanı sıra NATO zirvesinde buluşan Batılı liderler ve başta ABD hükümeti olmak üzere Rusya’ya karşı sert yaptırım uygulayan Batı ülkelerinin, uygulayacağı yaptırımları genişletmesi bekleniyor. Faiz politikasına karşın artan bu küresel belirsizlik nedeniyle altın güvenli bir liman özelliğini koruyor. Bu hafta yükselişle yoluna devam ons altın için günün devamında uluslararası haber akışları izlenecek. Ekonomik takvimde bugün TSİ 17:00’de ABD’de ‘’Askıdaki Konut Satışları Endeksi’’ verisi takip edilecek. Teknik olarak incelediğimizde 1965 – 1975 – 1990 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1950 – 1930 – 1915 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da dün günün genelinde pozitif bir seyir etkili oldu ve %0.71 değer kazanımı ile 1957.73 seviyesinden tamamlandı. Son iki günde etkili olan tepki yükselişi sonrasında bugün kar satışları görebiliriz. Önceki günlerde kısa vadeli ilk direnç olarak takip ettiğimiz 1950$ seviyesini artık destek noktası olarak izleyeceğiz. Bu seviyesinin altında baskı artacaktır. Yaşanabilecek geri çekilmelerde ise 1916$ alt destek seviyesi olarak takip edilebilir.
Gram Altın’da önceki gün etkili olan alımların devamı dünde etkili oldu ve %1.18 değer kazanımı ile 936.83 TL seviyesinden günü tamamladı. Saatlik grafiklerde ikili zirve oluşumu görülen Gram / Altında son günlerde etkili olan yükseliş sonrasında bugün kar satışları görebiliriz. Yaşanabilecek geri çekilmelerde 925 TL seviyesi ilk destek olarak takip edilebilir. Bu desteğinin kırılması geri çekilmeyi hızlandıracaktır. 890 seviyesi alt destek olarak takip edilebilir. 950TL seviyesini ise gün içi ilk direnç olarak verebiliriz.' denildi.

Enflasyon endişeleriyle yatırımcıların altına talebi artıyor

 

Petrol fiyatlarında yukarı yönlü ivme devam ediyor

 

Şangay'da nikel fiyatları rekor kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)