BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altın fiyatları yükselişte----

Gram altın fiyatları yükselişte

Gram altın fiyatları yükselişte
28 Aralık 2021 - 11:47 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 694 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.148 lira, Cumhuriyet altını 4.690 liradan satılıyor

Dün, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 5,4 üzerinde 673,8 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 3 yükselişle 693,8 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.148 lira, Cumhuriyet altını da 4.690 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1.814 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, bu hafta zayıf veri gündemi ve yatırımcıların Noel ile yılbaşı tatillerini birleştirmeleri dolayısıyla altının ons fiyatında sakin bir seyrin hakim olduğunu belirterek, yurt içinde ise döviz kurlarındaki dengelenme sürecine paralel altın fiyatlarında oynaklığın devam ettiğini ifade etti.

Londra piyasalarında bugün de Noel tatili dolayısıyla işlem gerçekleştirilmeyeceğini ve ABD'de konut fiyat endeksi, tüketici güven endeksi ile Richmond Fed sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, altının ons fiyatında 1.830 doların direnç, 1.790 doların destek konumunda olduğunu kaydetti.

Vakıf YatırımTeknik Strateji Bülteni'nde 'Ons altında yukarı denemeler sürüyor. 1.810 direnci üzerinde kapanışlarda, kısa vadeli long pozisyon alma fırsatı yaratabileceğini düşünüyoruz. Bu seviye üzerinde 1.835-1.870 dirençleri ilk hedef haline gelecektir. 1.760 ise aşağıda ana destek olarak izlenebilir. 'denildi

A1 Capital bülteninde, 'Yılın son haftasında yükseliş denemelerinin zayıf kalırken,
Ons/Altın’da 1814$ seviyesini ilk ara direnç olarak takip etmeye devam ediyoruz. Yükseliş denemelerinin güç kazanabilmesi için bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. 1814$ seviyesinin kırılması ile yaşanabilecek yükselişlerde 1834 $ seviyesini ise kısa vadede ilk önemli direnç olarak verebiliriz.
Geçtiğimiz hafta yaşanan sert kırılma sonrasında Gram Altın haftanın ilk gününde tepki alımları etkili oldu. %5.42 oranında yükselen Gram Altın günü 673.75 TL seviyesinden Tepki hareketleri sonrasında kısa vadeli göstergelerde toparlanma yaşansa da şimdilik net bir güç kazanımı göremiyoruz.
Kısa vadeli hareketlerde 694 TL ile 734 TL seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir. 600TL seviyesi ise ilk destek nokrası olarak takip edilebilir. 'denildi.

İnfo Yatrım Foreks Bülteni'nde, 'Dünü yükselişle kapatan Altın, bugün Asya seansında hafif satıcılı seyrediyor. 1800$ seviyelerinin üstünde seyretmesi, Altın için pozitif bir durum oluşturuyor. ABD 10 yıllık Hazine getirileri iki haftanın en yüksek seviyesinden düşerek %1,47’e kadar gerilerken, Dolar endeksi yatay bir bantta hareket ediyor. Omikron varyantı için piyasada belirsizlik tam olarak kalkmamış gözüküyor. Apple’ın New York’taki mağazalarını Omikron varyantı sebebiyle geçici olarak kapatması ve uçuş iptalleri, belirsizliği destekler nitelikte. 2021 yılının kapanışına yaklaşırken, aralık ayında en yüksek 1814$ seviyesini gören Altın’ın bu seviyelere yakın veya üstünde kapatması önem taşıyor. Gün içinde hafif veri akışı bulunuyor, ABD konut fiyat endeksi verileri takip edilecek. Teknik olarak bakıldığında, yükselişin devam edebilmesi için 1810$ seviyesinin üstündeki hareketin devam etmesi önem taşıyor. 1815$ ilk direnç seviyemiz, devam eden yukarı yönlü hareketlerde, 1832$ ve 1850$ seviyeleri takip edilebilir. 1800$ ilk destek seviyemiz, devam eden aşağı yönlü hareketlerde, 1781$ ve 1765$ seviyeleri takip edilebilir. 'denildi

Altın yılın son haftasında sakin

 

Credit Suisse, 2022 altın tahminini açıkladı

 

Satışlar patladı: Uzman isimden dikkat çeken 'altın' çıkışı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)