BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGraham: ABD askerleri, Afganistan'a geri dönecek!----

Graham: ABD askerleri, Afganistan'a geri dönecek!

Graham: ABD askerleri, Afganistan'a geri dönecek!
06 Eylül 2021 - 12:38 www.finansgundem.com

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD'nin Afganistan'daki mevcut durumla ilgilenmesi konusunda çok az seçeneği olduğunu iddia ederek, "Başka şansımız yok, Afganistan'a da geri döneceğiz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ı Afganistan'dan çekilme konusunda eleştirilerine devam eden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham BBC'ye verdiği röportajda, "Irak ve Suriye'ye geri döndüğümüz gibi Afganistan'a da geri döneceğiz" dedi.

AFGANİSTAN'A DÖNMEKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK

Hürriyet'teki habere göre; Biden'ın geri çekilme operasyonu ile ilgili tüm tavsiyeleri görmezden geldiğini iddia eden senatör Graham ABD'nin Afganistan'a dönmek dışında başka bir seçeneği olmadığını söyledi.

TERÖRİSTLER BURAYI GÜVELİ BİR SIĞINAK HALİNE GETİREBİLİR

Graham, Washington yönetiminin Taliban'ın fiili kontrolü altındaki ülkeye gerçekten dönmek isteyip istemeyeceğini soran muhabire, "Eninde sonunda yapmak zorunda kalacağız çünkü terör tehdidi büyüyecek. Bu bölge radikal gruplar için cazip bir bölge, El Kaide teröristleri burayı güvenli bir sığınak haline getirebilir" dedi

BAŞKA BİR 9/11 ŞANSI TAVAN YAPTI

Daha önce de ABD Başkanı Biden'ın tarihi çekilme fiyaskosuyla ilgili görevden alınması çağrısında bulunan Graham "Başka bir 9/11 şansı tavan yaptı" dedi.

TALİBAN'IN AFGANİSTAN'A HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Kabine gündeminde salgın, afetler ve Afganistan var

 

Taliban duyurdu: Tamamen kontrol altına alındı!

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pipa06 Eylül 2021 13:45

    İnsanlığı bu islami terör örgütünden kurtaracak tek güç yine ABD

  • Cevap06 Eylül 2021 18:18

    Çünkü islamın olduğu yeryüzünde hiçbir yerde huzur yok kan savaş terör cinayet

  • Türkoğlutúrk06 Eylül 2021 17:23

    O örgütü ABD kurdu,milyar dolarlık malzeme verdi.amac Rusyanin altına saatli bomba koymakti.koyduda.peki Türkiye'de hangi örgüt ve partileri neden destekliyor.