BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinGözü dönmüş milyarder cinayetle suçlanıyor----

Gözü dönmüş milyarder cinayetle suçlanıyor

Gözü dönmüş milyarder cinayetle suçlanıyor
08 Mart 2021 - 14:41 www.finansgundem.com

İngiliz milyarder Harvey Boulter ahlaksız teklifte bulunduğu çalışanını çıkan kavga sonucu silahla öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alındı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzun bir süredir Eski İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox'un sahte bir danışmanla dünyayı dolaştığını ortaya çıkaran bir siyasi skandala adının karışmasıyla tanınan İngiliz milyarder Harvey Boulter Namibya'da cinayetle suçlandı.

Aşırı sağcı parti UKIP’in bağışçılarından olan 51 yaşındaki Boulter, gözlerden uzak olan çiftliğindeki bir sarhoş kavgası sırasında bir personelinin vurulmasının ardından Güney Afrika ülkesindeki hakim karşısına çıktı. The Times’ın haberine göre, 54 yaşındaki Gerhard Van Wyk'ı ölümcül şekilde yaralayan tek kurşunu ateşlediği iddia edilen ve eline darbe alan iş insanı, kefalet başvurusunun reddedilmesinin ardından polis nezaretinde kalmaya devam ediyor.

Boulter'ın ülkenin kuzeyindeki 66.000 dönümlük arazisinin yöneticisi Van Wyk, ailesi tarafından 160 kilometre uzaklıktaki en yakın hastaneye götürürken kan kaybından öldü. Davayla ilgilenen bir polis memuruna göre, 27 Şubat'ta Boulter, Van Wyk ailesinin diğer üyeleriyle bir barbekü partisi sırasında tartışmaya girdi. Tartışma kavgaya dönüşünce boğuşmalar sırasında Boulter'ın tabancası ateş aldı ve bir kurşun Van Wyk’ın karnına isabet etti.

Başmüfettiş Paavo Iyambo, olayla ilgili açıklamasında "Harvey görünüşe göre Van Wyk'in gelinine hakaret etti, saldırganlaştı ve aileyi silahla tehdit etti. Van Wyk sükuneti korumaya çalıştı, müdahale etti ve tabancayı Harvey'den almaya çalıştı" dedi.

Van Wyk, karısı Alta'nın kullandığı arabayla Outjo Devlet Hastanesi'ne ulaşmadan 24 kilometre önce öldü. Ailenin avukatı, oğulları Gerhard ve eşi Liani'nin araçta olduğunu söyledi. Çift ayrıca Cayman Adaları'nda bulunan özel sermaye şirketi Porton Group'un baş yöneticisi olan Boulter tarafından da istihdam ediliyor.

Jan Wessells The Times'a verdiği demeçte, "Alta, Gerhard ve çocukları arabaya yükledi ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde Outjo hastanesine girmeye çalıştı, ancak Gerhard yaklaşık 30 km uzaklıkta öldü" dedi. Doktorların Gerhard’ın ölümünü onaylamasının ardından aile polisi aradı. Polis Boulter'ı Etosha Milli Parkı'na sınır komşusu olan ve Başkent Windhoek'in 450 kilometre kuzeybatısındaki mülkünde tutukladı.

Önce ahlaksız teklif sonra cinayet

Van Wyks ailesinin iki kuşağı Boulter'ın sahip olduğu dev çiftliğin içerisinde yaşıyordu. Boulter’ın arkadaşlarını ve komşularını davet ettiği barbekü partileri milyarderin sürekli yaptığı düzenli hafta sonu etkinlikleriydi.

Boulter kısa süre önce evlenen Gerhard ve Liani'nin arazisine kendi evlerini inşa edebilecekleri konusunda anlaşmışlardı ve plan barbekü partisi sırasında tartışılmak üzere gündeme gelmişti.

Habere göre kavga Harvey’nin sarhoş olduğu sırada “bu iyiliğin karşılığını ödemek için her iki günde bir kendisiyle sevişebileceğini” söylemesi üzerine patlak verdi. İddialara göre Gerald Jr.’ın itirazı üzerine başlayan tartışmada Harvey silahını çıkardı ve boğuşmalara sonucu silah patladı.

Boulter'ın avukatı Evert Gouws, müvekkilinin cinayetle suçlandığını ve polis tarafından gözaltında tutulduğunu doğruladı.

Boulter'ın, üç çocuğunun annesi Güney Afrikalı eşi Leonorah'tan boşandıktan sonra son iki yıldır aşağı yukarı tam zamanlı olarak çiftlikte yaşadığı söyleniyor. Cape Town'daki yüksek mahkeme kayıtlar Boulter’ın 2019'da ödenmemiş borçlarla ilgili başka bir davaya da dahil olduğunu gösteriyor.

Boulter, çiftliğe yerleşmeden yıllardır önce de Namibya'nın düzenli bir ziyaretçisiydi ve avcılıkla ilgileniyordu. Çiftlik arazisi Kaross Farm, gergedanlar da dahil olmak üzere yaban hayatında da ev sahipliği yapıyor. Çiftliğin internet sitesindeki resimler ve detaylar, Namibya'nın bu "uzak, fakir ama son derece güzel" bölümünde üstlendiği yerel hayır işlerinden bahsediyor. Boulter burada her gün yüzlerce okul çocuğunu besleyen ve yeni bir bilgisayar laboratuvarı için para ödeyen büyük bir kantin inşa etti.

Kamanjab mezrasındaki komşuları, milyarderin çiftliğe taşındığından beri etrafının "çok fazla güvenlikle" sarılı olduğunu söyledi.

Bezos’un eski eşi gönlünü bir öğretmene kaptırdı

 

Melania Trump boşanma iddiaları sonrası sessizliğini bozdu

 

Hindistan'da binlerce kadın, protestocu çiftçilerin eylemine katıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)