BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGözler TCMB’nin yatırımcı toplantısında----

Gözler TCMB’nin yatırımcı toplantısında

Gözler TCMB’nin yatırımcı toplantısında
07 Ekim 2021 - 08:27 www.finansgundem.com

TCMB, 1,5 yıl sonra yapılan ilk faiz indiriminin ardında ilk yatırımcı toplantısını yapacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yatırımcı, ekonomist ve analistlerle, katılımcıların genel makroekonomi, para politikası, finansal piyasalar, bankacılık gibi çeşitli konulardaki teknik içerikli sorularını cevapladığı yatırımcı toplantılarının bir yenisini video konferans yöntemiyle gerçekleştirecek.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 1 Eylül tarihinde düzenlenen son toplantıdaki sunumunda, kısa vadede enflasyon görünümünde etkili olan geçici unsurların etkisini yitirmesini ve son çeyrekte enflasyonun düşüş trendine girmesini beklediklerini belirtmişti.

“Gıda dışı enflasyonun yılın geri kalanında da manşet enflasyonun altında kalmaya devam etmesini bekliyoruz” diyen Kavcıoğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

Küresel Merkez bankaları, enerji ve salgın kaynaklı bazı sektörlerdeki yüksek oranlı fiyat artışlarının, talep kompozisyonundaki normalleşme, arz kısıtlarının hafiflemesi ve baz etkilerinin devreden çıkması ile birlikte geçici olacağını değerlendiriyor. Bu unsurlar, önümüzdeki dönemde ülkemizde de enflasyonu düşürücü yönde etki edecektir.

Kavcıoğlu eylül ayındaki para politikasında çekirdek enflasyonun esas alındığını belirtirken, TCMB 23 Eylül tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında faizi 100 baz puan indirimle yüzde 18’e çekmişti.

Enflasyon enerji maliyetleri ile pozitife dönecek

Halkbank davasında uzlaşma ihtimali

Petrol stoklar yükseldikçe düşüyor!

ABD'de borç limiti sorununda anlaşma umudu

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)