BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGözler Merkez Bankası'nda: Önemli bir değişiklik beklenmiyor----

Gözler Merkez Bankası'nda: Önemli bir değişiklik beklenmiyor

Gözler Merkez Bankası'nda: Önemli bir değişiklik beklenmiyor
05 Mayıs 2021 - 23:19 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 19 seviyesinde tutması ve PPK toplantı metninde önemli bir değişikliğe gitmemesi bekleniyor. Faiz kararı saat 14:00’te açıklanacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 19 düzeyinde sabit tutması bekleniyor.

Bir önceki toplantıdaki PPK metni, Merkez Bankası’nın faiz indirimine kapı araladığı şeklinde yorumlanmıştı. Ancak sonrasında yayınlanan toplantı özeti ve TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamaları mayısta Faiz indirimi beklentilerini ortadan kaldırdı.

TL’deki zayıf görünüm ve enflasyonda yukarı yönlü riskler nedeniyle, Merkez Bankası’nın faiz indirim hamlesini sonraki aylarda yapacağı düşünülüyor. Faiz indirimini en erken haziranda bekleyen ekonomistler olsa da piyasada, PPK'nın faiz indirimine üçüncü çeyrekte başlayacağı görüşü ağırlık kazanmış durumda.

Merkez Bankası'nın baz senaryoda nisan enflasyonunu tepe noktası olarak değerlendirmesi, ilerleyen aylarda ilave sıkılaşmaya ihtiyaç duyulmayacağının da bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

TCMB, son Enflasyon Raporu'nda yılsonu TÜFE beklentisini yüzde 12,2 seviyesine yükseltmişti. Bu tahmin, piyasa katılımcılarının genel beklentilerine göre iyimser bir noktada duruyor. TCMB'nin Beklenti Anketi'nde ise nisanda yüzde 13,12 olan TÜFE beklentisi, mayısta yüzde 13,81'e yükseldi. Piyasanın yılsonu enflasyon tahmini yüzde 14 seviyelerinde şekilleniyor. Tüketici fiyatları, TL'deki değer kaybının da etkisiyle nisanda yüzde 17.14 ile 2 yılın rekor seviyesine yükseldi. Nisanda üretici enflasyonu ise yüzde 35'i aştı. 

Enflasyonda zirvenin mayıs, hatta haziran ayında devam edeceğini düşünen bazı ekonomistler, dönemsel bir enflasyon düşüşünün, politika gevşetme açısından bir kriter olmaması gerektiğine de işaret ediyor.

Merkez Bankası, faiz kararını saat 14:00’te açıklayacak.

Dünya Bankası'ndan kritik Türkiye açıklaması: Önemli bir potansiyel bulunabilir

AB ile İngiltere arasındaki kriz çözüldü: Anlaşmaya varıldı

Vebitcoin soruşturmasında yeni gelişme

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AKIL06 Mayıs 2021 08:16

    GÖZLER MERKEZ BANKASINDA OLMASIN TUTARLI BİR TARAFI YOK HERKEZ KENDİ FİKİR DOĞRULTUSUNDA HER ŞEY İÇİN POZİZYON ALSIN ÇÜNKÜ MERKEZ Bİ SONRAKİ POZİZYONDA TERS KÖŞE YAPABİLİR O YÜZDEN TUTAR YANI YOK HABERİ BİLE BENİ SİNİRLENDİRMEYE YETİYOR BOŞ VERİN FEDE ODAKLANIN. ZATEN REZERVİDE YOK Bİ İCRAATI OLMAZ

  • Erol g.05 Mayıs 2021 23:54

    TÜFE %17 ÜFE 35 IKEN FAİZLER 19 UN ALTINA INEMEZ BENCE FAİZLER 4 PUAN YÜKSELTILEREK 23 E GELMELİ

  • Durum budur05 Mayıs 2021 23:36

    Merkez ufak ufak indirime başlar inmeyecekse başkan neden değişti,128 milyar doları sorgulamış onun için diyorlar,bakalım göreceğiz değişmezse demek ki faiz artışı ile alakası yokmuş,

  • aa05 Mayıs 2021 23:35

     :(  :D