BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGözler Merkez Bankası'nda, faiz kararı ne olacak?----

Gözler Merkez Bankası'nda, faiz kararı ne olacak?

Gözler Merkez Bankası'nda, faiz kararı ne olacak?
21 Temmuz 2022 - 01:07 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararlarının aynı güne denk gelmesi ekonomide fazlasıyla hareketli bir hafta yaşanacağına işaret ederken TCMB, bugün 14'te kararını açıklayacak

Merkez bankalarının faiz kararları için gözler bu haftaya çevrildi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın 7'nci faiz kararını saat 14'te açıklayacak. Küresel tarafta ise Avrupa Merkez Bankası'nın faizi belirleyeceği toplantı var.

Bu hafta ekonomiler kritik Faiz kararlarına odaklandı.

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı var. Gözler Para Politikası Kurulu'nun yılın 7'nci toplantısında...

Kurul geride kalan 6 ayda faiz oranında değişikliğe gitmedi. Ekonomistler bu toplantıda da politika faizinin yüzde 14'te sabit tutulmasını bekliyor.

Avrupa Merkez Bankası içinde karar günü

Küresel tarafta ise bugün Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz kararı gelecek. Euro'nun Dolar karşısında değer kaybı sürerken, politika faizinin 25 ya da 50 baz puan artırılması tartışılacak.

FED kararını 27 Temmuz'da paylaşacak

ABD Merkez Bankası FED ise, 27 Temmuz'da faiz kararını açıklayacak. 41 yılın en yüksek enflasyon rakamının ardından alınacak faiz kararını piyasalar yakından takip ediyor.

Beklenti Fed'in enflasyonu dizginlemek için faizi 75 ya da 100 puan artıracağı yönünde.

TCMB resmi rezerv varlıklarında azalma

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor

Nijerya Merkez Bankası faiz artırdı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.21 Temmuz 2022 04:18

    KONUT KİRALARINA %25 ARTIŞ SINIRI GELDİĞİ GİBİ MERKEZ BANKAMIZ DA POLİTİKA FAİZİNİ %14 TE SABİT TUTMAYA DEVAM EDEBİLİR %14 İLK AÇIKLANDIĞİNDA ENFLASYON ORANLARI KAÇ İDİ? ŞİMDİ KAÇ ?