BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGözler merkez bankalarında----

Gözler merkez bankalarında

Gözler merkez bankalarında
25 Ekim 2017 - 08:09 www.finansgundem.com

Üzeyir Doğan, Dünya'daki köşesinde merkez bankalarının bu hafta alacakları kararlarla ilgili öngörülerde bulundu. İşte Doğan'ın o yazısı:

26 Ekim Perşembe günü TCMB’nin ve Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası toplantıları gerçekleşecek. TCMB’nin politikalarında önemli bir değişiklik yapması beklenmezken, Avrupa Merkez Bankası’nın bu toplantıda para politikasındaki normalleşme sürecine ilişkin konuların konuşulacağı belirtilmişti. Bu nedenle sürpriz çıkma ihtimali olan toplantı Avrupa Merkez Bankası’nın olacak. Euro/Dolar paritesindeki yükselişten rahatsız olduğu bilinen Avrupa Merkez Bankası’nın Fed’in gelecek yıla ilişkin beklentileri şekillenmeden sıkılaşma yönünde hızlı bir karar vermesini beklemiyoruz. Önceki aylarda yapılan her açıklamadan Euro lehine bir çıkarım yapan piyasada son haftalarda bu eğilimin önemli ölçüde azaldığını görüyoruz. Bu süreçte ABD’de aralık ayı faiz artışı ihtimalini azaltacak bir gelişme olmadığı sürece Euro’daki olası değer kazançlarının sınırlı kalacağını düşünüyoruz. Bu haftaki TCMB ve Avrupa Merkez Bankası toplantılarının ardından gelecek hafta 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde de Fed’in Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı gerçekleşecek. Kasım ayında bu üç bankanın da toplantısının olmaması biraz daha geniş perspektifte mesajlar verilmesine neden olabilir. Fed’in bu toplantısında aralık ayına ilişkin vereceği mesajlar önemli olmakla birlikte Yellen’in görevine devam edip etmeyeceği, etmeyecekse yenine kimin atanacağı en az faiz kararı kadar önemli. Merkez bankalarındaki başkan figürünün gücü göz önünde bulundurulduğunda, yeni başkanın Fed’in ileride atacağı tüm adımları şekillendireceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Başkanın kim olacağı kadar önemli bir konuda ABD’de vergi reformunun başarılı bir şekilde hayata geçirilip geçirilemeyeceği olacak. Trump’ın vergi reformunu hayata geçirip geçirememesi Fed’in para politikasına da yön verecek. Bu üç merkez bankasının ardından 2 Kasım’da da İngiltere Merkez Bankası toplantısı takip edilecek. Yılın geri kalanında en erken Faiz artışı yapma ihtimali olan banka olarak ön plana çıkan İngiltere Merkez Bankası’nın faiz artışı kararı alması gelişmekte olan ülke para birimleri üzerindeki baskıyı artırabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)