BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGözdeki karanlığı yenen buluş----

Gözdeki karanlığı yenen buluş

Gözdeki karanlığı yenen buluş
13 Haziran 2022 - 10:12 www.finansgundem.com

ABD’de yaşayan göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Levent Akduman, ileri derecede görme sorunu olan hastalara yönelik implant tasarladı.

Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Levent Akduman, uzağı görme sorunu yaşayan bir hastası için tasarladığı Implant ile ABD’de oftalmologlar arasında gerçekleştirilen The Winning Pitch Challange’da ‘Retina’ alanında birincilik ödülüne layık görüldü.

Prof. Dr. Levent Akduman, ödülün ardından ayağının tozuyla Türk Oftalmoloji Derneği’nin (TOD) düzenlediği organizasyon ile Türkiye’ye geldi. Prof. Dr. Akduman’ın tasarladığı implant ABD’den sonra ikinci olarak Türkiye’de bir hastaya uygulandı.

Patent aldı, sıra FDA'da

Yaklaşık 30 yıldır ABD ’de doktorluk yapan Prof. Dr. Levent Akduman, implantı Özgürlük ’e şöyle anlattı: 

Türkiye ’de de yaklaşık 2 milyon civarında insanda 6 numara üstü miyopi var. Bunların yarısında 10 sene içinde görmeyi etkileyecek şekilde favori bozulma olacak ve ola ki bu implant sayesinde o bozulma düzelecek. 50 ’li yaşların üzerinde ve gözlük ile durdurulamayan bir miyopisi olan hastalarda kullanılabilir. Bu implantı bir hastama yardım için geliştirmiştim. sonradan başka bir hastamın medikal cihazlar ürettiğini öğrenince özel olarak üretim gerçekleştirdik. ABD ’de tek bir hastaya destek amaçlı böyle bir implant geliştirilebiliyor ancak ticari üretime geçilirse o zaman FDA onayı almanız gerekli. Ben de patentini aldım ve FDA onayı için başvuracağım. sonra tüm dünyada kullanılabilir ülkü gelecek. Türkiye ’deki hastamdan ise fazla umutluyum çünkü onda erken safhada yakaladık.

 

Dünya Türk doktoru konuşuyor!

 

Türk doktor ABD’de kiralık katil tutmuş

 

Kalp krizi geçiren doktorun hayatta kalma savaşı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)