BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGorbaçov: Sovyetler'i koruyabilseydik dünya çok daha güzel olurdu----

Gorbaçov: Sovyetler'i koruyabilseydik dünya çok daha güzel olurdu

Gorbaçov: Sovyetler'i koruyabilseydik dünya çok daha güzel olurdu
30 Eylül 2020 - 21:35 www.finansgundem.com

Mihail Gorbaçov, “Sovyetler Birliği dağılmasaydı bugün dünya daha istikrarlı, güvenli ve adil olurdu” dedi

Sovyetler Birliği’nin son lideri Mihail Gorbaçov, The Times’a açıklamasında, “Sovyetler Birliği devam etseydi dünya nasıl olurdu? Tarih şart kipini tanımaz. Ama benim görüşüme göre, dünya çok daha güzel olurdu. Daha istikrarlı, güvenli ve adil olurdu” ifadesini kullandı.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının, perestroykanın “nihai sonucu” olmadığının altını çizen eski politikacı, “Kesinlikle öyle değil. Kesinlikle bunu istemedik” diye ekledi.

Hatalar yaptığını kabul eden Gorbaçov, yapılan hatalar arasında partiyi reform etmekte geç kalmalarını, ademi merkeziyetçiliği ve yeterince cesur olmayan ekonomik reformları gösterdi.

Perestroyka politikasının gerçek sonuçları arasında nükleer silahsızlandırma anlaşmasını, soğuk savaşın bitmesini, ifade, toplanma ve inanç özgürlüğünü, ülkeden çıkma özgürlüğünü, alternatif seçimleri ve çok partililiği gösteren Gorbaçov, sözlerini şöyle sürdürdü: “En önemlisi de değişim sürecini geri döndürülmesi mümkün olmayan bir eşiğe getirmemiz. Bu yüzden 1991 darbe girişimi başarısız oldu. Yine de bu darbe girişiminin verdiği zarar muazzamdı, devlet başkanı ve birliğe yönelik bir darbeydi. Sonra radikaller ve ayrılıkçılar, sonuçlarını düşünmeden Birliğin işini bitirdiler”.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)