BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGorbaçov Soğuk Savaş’ın galibini açıkladı----

Gorbaçov Soğuk Savaş’ın galibini açıkladı

Gorbaçov Soğuk Savaş’ın galibini açıkladı
22 Ekim 2019 - 17:23 www.finansgundem.com

Eski SSCB Başkanı Mihail Gorbaçov, Sovyetler Birliği ve Batı ülkeleri arasındaki Soğuk Savaş’ın sona ermesinin her iki tarafın ortak zaferi olduğunu söyledi

Mihail Gorbaçov, Alman Welt am Sonntag gazetesine verdiği ve Gorbaçov Vakfı tarafından yayınlanan röportajında “Batılı siyasetçiler, özellikle de Amerikalılar kendilerini bu konuda kazanan olarak ilan ettiler. Bunu her yerde yaydılar. Medya da bu konuda onlara yardımcı oldu” ifadelerini kullandı.

Gorbaçov, Batı ülkeleri liderlerinin bu durumun Rusya’da nasıl algılanacağını ve bunun gelecekteki ilişkileri nasıl etkiliyeceğini dikkate almadıkları gibi, yaptıkları her şeyin kendilerine reva görüleceği şeklinde hareket ettiklerine vurgu yaptı. 

Gorbaçov, Rusya’nın ortaklarının yeni dönemin testinden geçemediğini ve Moskova’yla aralarındaki mevcut anlaşmazlığın başlıca nedeninin de bu olduğunu kaydetti.

Gorbaçov, son zamanlarda Avrupalı bazı siyasetçilerin Rusya’yı tecrit etme çabalarının her iki tarafa da zarar verdiğini ve ortak çıkarlara uygun bir çözümün bulunması gerektiği hakkında daha ciddi düşünmeye başladıklarını kaydetti.

Soğuk Savaş 1946 ile 1980’lerin sonu arasında ABD önderliğindeki Batı Bloku ile Sovyetler Birliği önderliğindeki Doğu Bloku ülkeri arasında yaşanan küresel jeopolitik, askeri, ekonomik ve ideolojik gerginliktir. SSCB ve ABD liderleri Mihail Gorbaçov ile George W.Bush, Aralık 1989’da Soğuk Savaş’ın sona erdiğini resmen ilan ettiler. (Sputnik)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)