BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGorbaçov: Nükleer savaş kabul edilemez----

Gorbaçov: Nükleer savaş kabul edilemez

Gorbaçov:  Nükleer savaş kabul edilemez
18 Ekim 2019 - 15:49 www.finansgundem.com

Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, nükleer savaşın kabul edilemez olduğunu ve onu ancak bir akılsız başlatabileceğini vurguladı

İzvestiya gazetesine konuşan Gorbaçov, günümüzde iki tehlike bulunduğunu belirterek, bunların uluslararası hukukun ihlali ve küresel siyasetin militarize edilmesi olduğunu ifade etti. 

Müzakere masasına oturup anlaşma yapılması gerekirken fiiliyatta ültimatomlar verildiğini, müdahaleler yapıldığını ve askeri istilalar gerçekleştirildiğini ve tüm bunların BM’nin bypass edilerek yapıldığını anlatan Gorbaçov, "Uluslararası anlaşmalar ve mekanizmalar iptal ediliyor. Özellikle ABD bu alanda lider konumda ve tüm dünyaya kötü örnek oluyor. Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) feshi her şeyi ortaya koyuyor. Bu feshin savaş tehdidini artırmaması için müzakereler gerekli. Devlet Başkanı Putin, füze moratoryumu önerdi. Bu, ilk adım olabilir. Özellikle Rusya ve ABD müzakere yapmalı" ifadelerini kullandı.

Gorbaçov, nükleer savaşın kabul edilemez olduğunu ve onu ancak bir akılsızın başlatabileceğini kaydederek, bir teknik arıza, kişisel hata sonucunda da nükleer patlama tehlikesi bulunduğuna dikkat çekti.

Gorbaçov, bir soru üzerine bazı özel durumlarda liderlere kısa mektuplar gönderdiğini, kısa süre önce Putin ve Macron'a mektup yazdığını belirtti. Sovyet lider, mektubun içeriğine ilişkin bilgi vermedi.

88 yaşındaki Gorbaçov, "Hiçbir yere gizlenmiyorum, görüşlerimi saklamıyorum" diye ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)