BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGoogle'ın sahibi 2 trilyon dolarlık 'elitler' kulübüne girdi----

Google'ın sahibi 2 trilyon dolarlık 'elitler' kulübüne girdi

Google'ın sahibi  2 trilyon dolarlık 'elitler' kulübüne girdi
09 Kasım 2021 - 10:26 www.finansgundem.com

Google'ın sahibi Alphabet'in piyasa değeri 2 trilyon doları aşarak Apple ve Microsoft'un bulunduğu elitler kulübüne girdi. Üçüncü çeyrek bilançosuna göre, Alphabet'in net kârı yüzde 68,4 artış kaydetmişti.


Google’ın sahibi Alphabet, sonunda elit kulübü olarak bilinen ve piyasa değeri 2 trilyon doları geçen şirketlerin arasına katıldı. Alphabet’in gün içi işlemlerde piyasa değerinin 2 trilyon doları geçmesiyle şirket Apple ve Microsoft’un bulunduğu 2 trilyon dolar kulübünde yerini aldı. Bu teknoloji şirketlerinin yanında Suudi Aramco’nun değeri de 2 trilyon doları aşıyor.

Bloomberg'in haberine göre Alphabet'in yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 41 artarak 65,1 milyar dolara çıkmıştı. Şirket, 2020'nin aynı döneminde 46,2 milyar dolar gelir açıklamıştı. Arama devinin ana kuruluşu, 14 yılın en yüksek çeyreklik gelir artışını kaydetti.

Alphabet'in net kârı da üçüncü çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 68,4 artışla 18,9 milyar dolara yükseldi. Alphabet, geçen senenin üçüncü çeyreğinde 11,2 milyar dolar net kar elde etmişti.

Alphabet'in ilk çeyrek geliri 55.3 milyar dolar

 

Trump Google'ı övdü, Alphabet hisseleri yüzde 9 arttı

 

Google, Pentagon ile işbirliği planlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)