BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGoogle'da bu yıl terfi yok----

Google'da bu yıl terfi yok

Google'da bu yıl terfi yok
07 Mart 2023 - 17:05 www.finansgundem.com

Google, bu yıl çok sayıda çalışanını kıdemli rollere terfi ettirmeyeceğini duyurdu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisinin içinde bulunduğu karmaşa ve resesyon korkuları, başta dev teknoloji şirketlerini vuruyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Google, çalışanlarının işine son vermenin yanı sıra bu yıl çok sayıda çalışanını kıdemli rollere terfi ettirmeyeceğini duyurdu.

Kıdemli roller, büyüme hızına paralel ilerleyecek

Insider’dan Hugh Langley’nin haberine göre, Google, büyümedeki yavaşlamayı gerekçe göstererek bu yıl çok sayıda çalışanını kıdemli rollere terfi ettirmeyeceğini açıkladı. Çalışanlarının bu yıl üst düzey ve liderlik rollerine terfi sayısını azaltacağını söyleyen Google, ekonomik yavaşlamadan en çok etkilenen şirketlerin başında geliyor.

Bu durumun arkasında, Google’ın yapay zeka yarışında geri kalmasının ve reklam gelirlerindeki azalmanın da etkisi olduğu kabul ediliyor.

Google, çalışanlarına gönderdiği e-postada, personel yönetiminde, yavaşlayan işe alım hızına uyacak şekilde değişiklikler yapıldığını söyledi. E-posta, şirket içinde GRAD (Googler Reviews and Development) olarak bilinen ve personele yapılan zamlar da dahil olmak üzere terfi süreçleriyle ilgili bilgiler de verilen şirket içi platform aracılığıyla gönderildi.

GRAD ekibi tarafından gönderilen e-postada, “Süreç, yöneticilerin liderliğinde ve büyük ölçüde geçen yıla benzer olacak; ancak daha yavaş işe alma hızımızla birlikte, Google'ın hızla büyüdüğü zamana göre L6 ve üzeri terfileri daha az planlıyoruz” denildi. E-posta, “Bu plan, daha kıdemli ve liderlik rollerindeki Google çalışanlarının sayısının şirketin büyümesiyle orantılı şekilde büyümesini sağlamak için tasarlandı” diye devam ediyor.

İş gücünün yüzde 6’sını işten çıkardı

Birçok teknoloji şirketi gibi Google da personel için bir seviye sistemi kullanıyor. İş seviyeleri, L harfi ve ardından 3. seviyeden 10. seviyeye kadar değişen bir sayı ile gösteriliyor. Bir Google sözcüsü, şirketin kıdemli ve liderlik rollerine daha az terfi planladığını ancak bu değişikliğin daha düşük seviyeleri etkilemeyeceğini doğruluyor.

Google, personel tarafından çokça kötülenen eski performans sisteminin yerini alan yeni GRAD performans sistemini geçen yıl kullanıma sundu. Yılda iki kez kullanılan eski programın aksine, GRAD incelemeleri yılda yalnızca bir kez yapılıyor. Çalışanlarla yeni paylaşılan e-postada, Eylül ayında ikinci bir terfi süreci olacağı da belirtiliyor.

Şirket, geçen yıl işe alımları yavaşlattı ve Ocak ayında yaklaşık 12.000 personelini, yani iş gücünün yaklaşık yüzde 6'sını işten çıkardı.

Google: Yapay zeka yarışında geç kaldık

 

Bank of America: Google’a yatırım yapmak için en doğru zaman

 

Google ve Tezos'tan Web3 Ortaklığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)