BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiGoogle YouTube'u alışveriş devi haline getirecek----

Google YouTube'u alışveriş devi haline getirecek

Google YouTube'u alışveriş devi haline getirecek
10 Ekim 2020 - 19:25 www.finansgundem.com

YouTube bir reklam devinden, Amazon ve Alibaba ile rekabet edebilecek bir e-ticaret devine dönüşebilir

Dünya’nın en büyük video paylaşım sitesi YouTube, içerik üreticilerine ürünlerin video içerisinde etiketlenmesi ve takip edilmesi için sitenin nasıl kullanılacağına dair sorular sormaya başladı. Toplanan bu veriler sonrasında Google Analytics ve pazar araçlarına aktarılacak.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynakların aktardıklarına göre, asıl hedef YouTube’taki milyarlarca videoyu kullanıcıların ürünlere tıklayabildikleri ve ürünleri direk olarak satın alabildikleri bir kataloğa dönüştürmek. Şirket aynı zamanda Shopify ile YouTube üzerinden nasıl ürün satılabileceğini de test ediyor.

Bundle News'in haberine göre, YouTube’un sözcüleri şirketin belirli video kanallarında bu özellikleri test ettiğini doğruladı ve içerik üreticilerinin gösterilen ürünleri kontrol edebileceklerini söyledi. Şirket bunu bir deney olarak tanımladı ve daha fazla detay paylaşmaktan kaçındı.

Böyle bir hamle YouTube’u bir reklam devinden, Amazon ve Alibaba ile rekabet edebilecek bir e-ticaret devine dönüştürebilecek bir potansiyele sahip.

YouTube’un bu satışlardan nasıl gelir elde edeceği tam olarak belli değil fakat platform içerik üreticilerini bu yeni ürüne kaydolma fırsatı veriyor ve ödemelerden %30 komisyon kesiyor.

Google popüler ödeme uygulamasını kaldırdı

 

Google'dan Türkiye'deki reklamlara yüzde 5 ek kesinti

 

Google Android telefonlara o özelliği duyurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)