BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGoogle unutmadı----

Google unutmadı

Google unutmadı
31 Mayıs 2013 - 12:31 www.finansgundem.com

Google petri kabının mucidi Alman bakteriyolog Julius Richard Petri'yi unutmadı ve interaktif doodle'da Petri'nin kaplarını yayınladı.

Google, petri kabının mucidi Alman bakteriyolog Julius Richard Petri’nin 161’inci doğum gününü kutladı. Petri, icadıyla bakterilerin çok daha iyi analiz edilmesini ve neden oldukları hastalıkların tespit edilmesini sağladı.
Google, bugün anasayfasında yer verdiği animasyonlu doodle ile Alman bilim insanı Julius Richard Petri’yi andı. 31 Mayıs 1852 tarihinde doğan Petri, bakterilerin faaliyetleri ve neden oldukları hastalıkların incelenmesini sağlayan ve günümüzde de kullanılmaya devam edilem petri kabını icat etti.
Berlin’de Kaiser-Wilhelm Askeri Akademisi’nde tıp eğitimi alan Petri, kariyerinin en verimli yıllarında modern bakteriyolojinin babası olarak kabul edilen Robert Koch ile İmparatorluk Sağlık Bürosu’nda çalıştı.
Koch’un asistanlığını yaptığı süre içinde, su yosunlarından elde edilen bir tür jel olan agar ile ürettikleri kaplarda bakterileri inceleyen Petri, daha sonra bu alanda çalışmalarını ilerletti ve ‘petri kabını’ geliştirdi. Petri kabında tek hücreden bakterileri çoğaltabilen veya kolonileri ayrı ayrı inceleyebilen bilim insanları, bakterilerin neden oldukları hastalıkları da ortaya çıkarma şansını elde etti.
Google’ın hazırladığı interaktif doodle, temizlenen petri kaplarını gösteriyor. Ayrıca bakterilerin kaplarda  büyümesi ve yayılması görülüyor. Biyolojiye yaptığı katkılarla adını günümüze ulaştıran Petri, 20 Aralık 1921’de öldü.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)